Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Uudenmaan arkkitehtuuripoliittiset tavoitteet päivitetään – kommentit tervetulleita (Uudenmaan ELY-keskus)

Uudenmaan liitto ja Uudenmaan ELY-keskus päivittävät maakunnan arkkitehtuuripoliittiset tavoitteet.  Tavoitteet kirjattiin vuonna 2009 julkaisuun, joka sai nimekseen Yhteinen metropolimme – Yhteinen apolimme. Julkaisun päivitys valmistuu vielä tämän syksyn aikana.

Uudenmaan arkkitehtuuripoliittisten tavoitteiden määrittelyllä tuetaan toimivan, viihtyisän, turvallisen ja kauniin rakennetun ympäristön suunnittelua kunnissa. Viisi vuotta sitten hyväksytyt tavoitteet ovat edelleen ajankohtaisia, mutta julkaisun päivitystä on toivottu.

– Muutama kunta on jatkanut arkkitehtuuripoliittisten tavoitteiden työstämistä, esimerkiksi Kirkkonummen oman ohjelman on määrä valmistua vuoden 2014 lopussa. Vantaalla vuonna 2007 hyväksyttyä arkkitehtuuripoliittista ohjelmaa päivitetään parhaillaan ja uusi ohjelma on valtuuston hyväksyttävänä joulukuussa 2014, kertoo maakunta-arkkitehti Tuula Palaste-Eerola Uudenmaan liitosta.

Maakunnallinen arkkitehtuuripolitiikka antaa yhtä kuntaa laajemman näkökulman rakennettuun ympäristöön. Se korostaa rakennetun ympäristön ja historiallisten kulttuuriympäristöjen arvoa sekä maakunnan että kuntien hyvinvointi- ja kilpailutekijänä.

Uudenmaan liitto, ELY-keskus ja Arkkitehtuurin tiedotuskeskus jatkavat arkkitehtuuripoliittisten seminaarien sarjaa keväällä. Kolmas tilaisuus on suunniteltu pidettäväksi Mäntsälässä Uusimaa-viikolla toukokuun alussa 2015.

Nyt voit vaikuttaa arkkitehtuuripoliittisten tavoitteiden muotoutumiseen

Uudenmaan arkkitehtuuripoliittiset tavoitteet on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tutustu julkaisuun ja lähetä kommenttisi päivitystä varten Uudenmaan liittoon Tuula Palaste-Eerolalle 12.9.2014 mennessä:

Lisätietoja:


Alueellista tietoa