Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Työttömyys vähenee hyvää tahtia Varsinais-Suomessa (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli tammikuun lopussa 20 900 työtöntä työnhakijaa. Tammikuun aikana työttömien määrä vähenee - nyt 700 henkilöllä.  Viime vuoden tammikuusta työttömien määrä väheni 12 prosentilla (2 800 henkilöllä) eli samaa tahtia kuin koko maassa (-12%). Nykyistä vähemmän tammikuun työttömiä oli edellisen kerran vuonna 2009.

Työttömien osuus työvoimasta oli tammikuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,2 % eli 1,2 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (9,6 %).

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Samana aikana työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Turunmaan saaristossa (-16%), kun Loimaan seudulla työttömien määrä oli jokseenkin sama kuin vuotta aiemmin. Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee kaikissa alueen  kunnissa. Kahdessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 45 prosentilla eli 4 500 henkilöllä.

Helmikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee  ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Tarkempaa tietoa:


Lisätietoja:

analyytikko Juha Pusila, Varsinais-Suomen ELY-keskus, puh. 0295 022 772

 


Alueellista tietoa