Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Työttömyys painui Kainuussa vuoden takaista alemmaksi (Kainuun ELY-keskus)

Kainuu pyristelee muuhun maahan nähden vastavirtaan työttömyyden kehityksessä


Kainuussa työttömyyden kehityssuunta poikkeaa koko maan kehityksestä. Toukokuussa työttömien työnhakijoiden määrä väheni Kainuussa vuoden takaisesta, kun se koko maassa samanaikaisesti kasvoi yli 9 %. Kainuun työttömyyttä leimaa kuitenkin vaikea rakenteellinen ongelma: pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvanut yli 11 % vuoden takaisesta ja osuus työttömistä on jo 27 %.

Kainuun työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimistoon) oli kirjoittautunut toukokuun lopussa 5 587 työtöntä työnhakijaa. Se on peräti 342 vähemmän kuin kuukausi aiemmin ja 21 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyys väheni vuoden takaisesta selvimmin Kajaanin seudulla, eniten Paltamossa ja Sotkamossa, mutta kasvoi samalla Kehys-Kainuussa, eniten Puolangalla ja Suomussalmella.

Työvoiman kysyntä oli toukokuussa vuoden takaisella tasolla. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoon 438, joka on saman verran kuin vuosi sitten. Eniten tarvetta oli palvelu- ja myyntityöntekijöistä sekä asiantuntijoista ja erityisasiantuntijoista. Työttömänä on kuitenkin eniten rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöitä.

Kesän aikana työttömyys tavanomaisesti taas kasvaa, kun oppilaitoksista valmistuvat nuo-ret hakeutuvat työmarkkinoille. On odotettavissa, että työttömyys pysyttelee korkealla vielä ainakin alkukesän, mutta painuu sitten alemmaksi elo- ja syyskuussa.

Kainuun työllisyyskatsaus, toukokuu 2015

Lisätietoja: Kainuun ELY-keskus, strategiapäällikkö Juha Puranen p. 0295 023 650


Alueellista tietoa