Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Työttömyys kasvaa, mutta hitaasti (Kainuun ELY-keskus)

Naisten työttömyys kasvaa, miesten vähenee

Työttömyyden kasvu jatkui myös heinäkuussa, mutta muutos on selvästi vähäisempää kuin koko maassa keskimäärin. Heinäkuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli 88 enemmän (+1,4 %) kuin vuosi sitten. Kesä heinäkuun kasvu on samaa tasoa (99). Koko maassa työttömien määrä kasvoi vuoden aikana 31 170, joka on 8,9 % viime vuoden heinäkuuta enemmän.

Heinäkuun aikana työtilaisuuksia on avautunut enemmän miehille kuin naisille. Miehiä on heinäkuun lopussa työttömänä 65 vähemmän kuin kesäkuussa. Lomautuksia, jotka olivat pääosin kohdistuneet miehiin, päättyi 47. Naisten työttömyys sen sijaan kasvoi heinäkuun aikana 164:llä.

Heinäkuun lopussa Kainuun TE-toimistossa oli 6 272 työtöntä työnhakijaa. Kausivaihtelu on Kajaanin seutukunnan alueella suurempaa kuin Kehys-Kainuussa. Kesä-heinäkuun osalta työttömyyden kasvu kohdistui Kajaanin seutukunnan alueelle ja lähes yksinomaan Kajaaniin. Kehys-Kainuussa työttömyys laski hieman heinäkuun aikana. Vuositasolla tilanne on päinvastainen. Kajaanin seutukunnan työttömyys on hienoisessa laskussa ja Kehys-Kainuussa se kasvaa.

Työvoiman kysynnässä on kesä-heinäkuun aikana näkynyt viitteitä piristymisestä. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoon heinäkuussa 381. Eniten oli kysyntää rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöistä, palvelu- ja myyntityöntekijöistä sekä prosessi- ja kuljetustyöntekijöistä.

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2015

Lisätietoja: Kainuun ELY-keskus, suunnittelija Osmo Ohtonen,
p. 044 5400 838
 


Alueellista tietoa