Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Työttömyyden aleneminen jatkui helmikuussa (Lapin ELY-keskus)

Työllisyystilanteen paraneminen jatkui Lapissa. Helmikuun lopussa työttömänä oli 13 630 työnhakijaa, vähennystä edelliseen vuoteen oli noin 200. Työttömyys aleni vuodentakaisesta, vaikka aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli lähes 800 henkilöä viime vuotta vähemmän. Työttömyyden aleneminen kohdistui erityisesti nuoriin, mutta myös yli 50-vuotiaiden työttömyys aleni. Työvoiman lisääntyvää kysyntää kuvaa myös TE-toimistoon ilmoitettujen avointen työpaikkojen määrän kasvu.

Viime vuoden helmikuuhun verrattuna työttömyys on lisääntynyt ainoastaan Rovaniemen seutukunnassa. Suhteellisesti eniten työttömyys on vähentynyt Itä- ja Pohjois-Lapissa.

TE-toimistossa oli helmikuun aikana avoinna lähes 3 500 työpaikkaa. Helmikuussa ilmoitettiin avoimeksi eniten palvelu- ja myyntialojen työpaikkoja.

Lapin ELY-keskuksen helmikuun 2016 työllisyyskatsaus löytyy kokonaisuudessaan selainversiona ja pdf-muodossa osoitteesta: http://www.temtyollisyyskatsaus.fi/Lappi.aspx

 

Lisätietoja:

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus:
Strategiapäällikkö Tuija Ohtonen, 0295 037 103

Lapin työ- ja elinkeinotoimisto:
Palvelujohtaja Tero Hyttinen, 0295 039 560

Seuraava työllisyyskatsaus (maaliskuu 2016) julkaistaan 26.4.2016

Linkit:
Tuoreimmat koko maan ja ELY-keskusten työllisyyskatsaukset: http://www.temtyollisyyskatsaus.fi

Lapin ELY-keskuksen internetsivut

Työnvälitystilastotietoja ELY-keskuksittain, seutukunnittain TEM:n ToimialaOnline -palvelusta: www.toimialaonline.fi/ polkua Tilastokanta - Työmarkkinat - Työnvälitystilastot.

 


Alueellista tietoa