Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Työttömien määrä vähenee vakaasti Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa 18 300 työtöntä työnhakijaa. Toukokuun aikana työttömien yleensä määrä monesti kasvaa - nyt 200 henkilöllä.  Viime vuoden toukokuusta työttömien määrä väheni 9 prosentilla (1 750 henkilöllä) eli ripeämpää tahtia kuin koko maassa (-6 %). Nykyistä vähemmän toukokuun työttömiä oli edellisen kerran vuonna 2009.

Työttömien osuus työvoimasta oli toukokuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,0 % eli 0,8 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (8,6 %).

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Samana aikana työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Turunmaan saaristossa (-13 %), kun Vakka-Suomessa ja Loimaan seudulla työttömien määrä aleni hitaimmin (-4 %) vuotta aiemmasta. Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee kaikissa alueen  kunnissa. Kolmessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 51 prosentilla eli 5 200 henkilöllä.

Kesäkuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa  ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

  • kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.
  • Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen

Lisätietoja:

Juha Pusila, analyytikko, Varsinais-Suomen ELY-keskus, puh. 0295 022 772


Alueellista tietoa