Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Turvallisesti pääsiäisliikenteeseen

Pääsiäislomat ovat pian starttaamassa ja tämä näkyy lähipäivinä maanteillä vilkastuneena lomaliikenteenä. Kiinnitäthän siis vaihtelevissa kevätsäissä erityishuomiota auton varustukseen ja huolehdit tien päällä riittävistä turvaväleistä sekä kelien ja liikennetilanteen mukaisesta tilannenopeudesta. Nyt on myös oikea aika kerrata toiminta onnettomuuspaikalla ja ottaa 112 Suomi -sovellus käyttöön.

Fintrafficin tieliikennekeskuksen ennusteiden mukaan menoliikenne on vilkkaimmillaan kiirastorstaina kello 13–19. Liikennettä on runsaasti myös pitkäperjantaina kello 9–14 välisenä aikana, pohjoisessa vielä myöhemminkin. Ajoittaista jonoutumista saattaa esiintyä etenkin pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä sekä valtateillä 4 ja 5 aina Jyväskylän ja Mikkelin korkeuksille saakka

Ennusteiden mukaan paluuliikenne alkaa kasvamaan jo sunnuntai-iltapäivän ja -illan aikana 17.4, paluuliikennehuipun sijoittuessa maanantaille 18.4. klo 12 ja 20 välillä. Jonoutumisiin onkin syytä varautua etenkin Etelä-Suomen teillä.

Lue lisää

Turvallisesti pääsiäisliikenteeseen: Ota nämä huomioon, kun lähdet tien päälle (Traficomin tiedote 13.4.2022)