Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Turussa rakennetaan syyskuussa Euroopan ja Kiinan vesiyhteistyötä

Turussa järjestetään syyskuussa korkean tason poliittinen kokoontuminen Kiinan ja EU:n väliseen vesiyhteistyöhön liittyen. Tilaisuudessa keskustellaan YK:n kestävän kehityksen vesitavoitteista, vedestä kiertotaloudessa sekä vahvistetaan Kiinan ja Euroopan vesiyritysten yhteistyötä.

Kyseessä on CEWP:n (China-Europe Water Platform) vuosikokous. CEWP on Euroopan unionin ja Kiinan vesivaraministeriön välinen vesialan hallinnon, tutkimuksen ja yritysten yhteistyöverkosto.

Kokous järjestetään 21.- 22.9. Turun linnassa. Pääpuhujina ovat asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, Kiinan vesiministeri Chen Lei ja EU:n ympäristökomissaari Karmenu Vella. Kokoukseen on kutsuttu myös muita Euroopan ministereitä.

Kokouksen yhteyteen suunnitellaan mittavaa tapahtumaa kiinalaisille ja eurooppalaisille vesialan yrityksille. Tarkoituksena on järjestää räätälöityjä vierailuja Kiinan markkinoille pyrkiviin, suomalaisiin yrityksiin. Lisäksi luvassa on yliopistojen ja tutkimuslaitosten edustajille suunnattu innovaatiotapahtuma.

Tapahtuma järjestetään maa- ja metsätalousministeriön, ympäristöministeriön, ulkoministeriön, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen, Turun kaupungin, Varsinais-Suomen liiton, Satakuntaliiton ja LOURA-vesiverkoston sekä useiden kotimaisten ja ulkomaisten yhteistyökumppaneiden yhteistyönä Kiinan vesivaraministeriön ja EU:n komission kanssa.

Suomi osallistuu aktiivisesti CEWP:n toimintaan. Maa- ja metsätalousministeriö johtaa Euroopan ja Kiinan välisen vesiyhteistyön Euroopan sihteeristöä vuosina 2018–2019. Sihteeristön myötä Suomen asema CEWP:ssä vahvistuu edelleen. Varsinais-Suomen ELY-keskus on tiiviisti mukana syyskuun tapahtuman käytännönjärjestelyissä ja on mukana koordinoimassa CEWP-yhteistyössä tehtäviä vesialan hankkeita.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Johanna Lantto, johanna.lantto(at)ely-keskus.fi, p. 050 396 1563,
Tapahtumajärjestelyiden koordinointi, hanketyö

suunnittelija Lilli Lehtinen, lilli.lehtinen(at)ely-keskus.fi, p. 050 350 8317,
Tapahtuman käytännönjärjestelyt

CEWP:n (China-Europe Water Platform) vuosikokouksen tapahtumasivusto:
www.2017cewp.org


Alueellista tietoa