Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Tulvatilanteen ennustetaan helpottavan etelästä päin (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Julkaistu 20.4.2013 klo 12.40

Lapväärtinjoella vedenkorkeus on kääntynyt hitaaseen laskuun. Suomen ympäristökeskus ennustaa tulvan laskevan selväsi lähipäivinä. Samaten Teuvanjoella vedenkorkeus näyttää myös kääntyneen hitaaseen laskuun.

Maalahdenjoella vedenkorkeus on vielä noussut eilisestä, mutta Suomen ympäristökeskus ennustaa sen huomenna lähtevän laskusuuntaan. Närpiönjoen virtaama on edelleen poikkeuksellisen suuri.

Laihianjoella, etenkin Tuovilassa, vedenkorkeus nousee yhä, ja tilannetta seurataan.

Lapuanjoella Poutussa vedenkorkeus on laskenut selvästi eilisistä lukemista. Mutta vedenkorkeuden ennustetaan pysyvän korkealla vielä reilun viikon ajan. Hirvijärven tekojärvessä pyritään pitämään tilaa ennustettuja sateita ja tulevia tulvavesiä varten.

Keski-Pohjanmaan tulvatilanne

Keski-Pohjanmaan joissa virtaamahuippu saavutetaan tämän ja huomisen päivän aikana. Virtaamat Perhonjoella ja Lestijoella ovat lähellä keskimääräisiä kevättulvavirtaamia. Virtaamat kääntyvät laskuun, mutta jääpatouhka on olemassa ja voi aiheuttaa ongelmia alueella.

Perhonjoella Alavetelissä muodostui perjantai-iltana jääpato Pelon sillan kohdalle. Tulvavesi uhkasi nousta yläpuolisten talojen kellareihin. Jääpatoa purettiin kaivinkoneella puolille öin, jolloin jäät lähtivät liikkeelle. Tämän päivän aikana jääpato on nostanut vesiä alempana ja mm. katkaissut Markusbäckenin paikallistien. Myös Lahnakoskella on noin 600 metriä pitkä jääsuma, mutta ainakaan vielä eivät ole aiheuttaneet uhkaa alueen rakennuksille.

Ullavanjoella Alikylässä jääpatoa on purettu kahteen otteeseen kaivinkoneella, kun vesi uhkasi kastella saunarakennuksen.

Lestijoelta tuli yöllä hälytys, että jääpadot uhkaavat Toholammilla ja Purontaassa siltoja, mutta tilanteet laukesivat itsestään.  

Lisätiedot:

Tulvan yleistilanne

  • Vanhempi insinööri Tuuli Saari, puh. 0295 027 925, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Keski-Pohjanmaa

  • Susanna Airiola, puh. 0295 027 769 Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
  • Kristiina Kastman, puh. 0295 038 344, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Alueellista tietoa