Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Tietoisku: Avustusta vesistökunnostuksiin Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla


Keskiviikkona 26.10.2022 järjestettiin etäyhteydellä tietoisku vesistökunnostusten avustuksista.

Ohjelma:

  • Kunnostusten rahoitusmahdollisuudet ja vesiensuojelun tehostamisohjelma (Ryhmäpäällikkö Vincent Westberg, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)
  • Vesistöjemme kunnostustarpeita ja esimerkkejä vesien kunnostamisesta (Vesienhoidon asiantuntija Riku Palo, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, suunnittelija Viivi Kuusisto, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)
  • Näin teet hyvän hakemuksen (Vesienhoidon asiantuntija Helena Puro, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)
  • Loppukeskustelu

Kuvituskuva. Metsä- ja vesimaisemaa. Illustrationsbild. Landskap med vatten och skog.

 

Mistä on kyse?

Vesiensuojeluhankkeisiin on ohjattu historiallisen suuri panostus Ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelman kautta. Ohjelman avustuksilla tuetaan erityisesti rehevien järvien ja merenlahtien sekä virtavesien tilaa parantavia vesien kunnostushankkeita, lajien säilymisen ja monimuotoisuuden kannalta tärkeitä vesien kunnostushankkeita sekä hankkeita tukevien alueellisten vesien- ja merenhoidon verkostojen toimintaa ja niiden kehittymistä.

Avustusten haku

Avustusta voi hakea esim. kunta, rekisteröitynyt yhdistys, osakaskunta, kalatalousalue, vesilain mukainen yhteisö tai muu yhteisö. Harkinnanvaraista avustusta voidaan myöntää hankkeen suunnittelusta, toteutuksesta ja hallinnoinnista aiheutuviin kustannuksiin, hankkeen luvista perittäviin maksuihin sekä säädös- ja lupavelvoitteiden täyttämisestä aiheutuviin kustannuksiin. Avustuksen suuruus on pääsääntöisesti enintään 50 % hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista. Avustusta haetaan Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta ja avustushakemukset suositellaan täytettäväksi ensisijaisesti sähköisesti aluehallinnon asiointipalvelun kautta. Hakuohjeet ja -lomakkeet ovat ELY-keskuksen verkkopalvelussa: ely-keskus.fi → Palvelut → Rahoitus ja avustukset → Ympäristö → Rahoitus ja avustukset – ELY-keskusten ympäristövastuualue → Avustukset vesien- ja merenhoidon sekä vesistö-, vesitalous- ja kalataloustoimenpiteiden toteuttamiseen.

Hakuaika

Vuonna 2023 myönnettävien avustusten hakuaika on 18.10. – 30.11.2022.

Lisätietoja:

  • Etelä-Pohjanmaa: vesienhoidon asiantuntija Riku Palo, puh. 0295 027 414, vesienhoidon asiantuntija Hanna Välimaa, puh. 0295 027 383
  • Pohjanmaa: vesienhoidon asiantuntija Helena Puro, puh. 0295 027 029
  • Keski-Pohjanmaa: vesitalousasiantuntija Marko Aalto, puh. 0295 027 971

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

​​​​​Lisätietoa verkossa:

 

Logo: Vesiensuojelun tehostamisohjelma.