Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Tiesuunnitelma Rannanjärventien parantamisesta ja kevyen liikenteen väylästä välille Rannanjärvi –Kiistola Kauhavan Ylihärmässä  (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus aloittaa tiesuunnitelman laatimisen maantien 723 (Rannanjärventien) parantamisesta ja kevyen liikenteen väylän rakentamisesta Kauhavan kaupungissa Ylihärmässä välille Rannanjärvi - Kiistola. Toimenpiteillä halutaan parantaa varsinkin liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Kyseessä on muutos aiemmin laadittuun suunnitelmaan.

Maanteille 7233 ja 723 (Hellanmaantie/Kankaantie/Rannanjärventie) välille Viemerö – Ilomäki on vuonna 2011 valmistunut tie- ja rakennussuunnitelma päätien parantamiseksi koko välillä ja kevyen liikenteen väylien rakentamiseksi Hellanmaan ja Kankaan kylien kohtaan sekä välille Rannanjärvi - Kiistola. Tarkoituksena oli parantaa tie ns. raskaalla rakenteen parantamisella, jyrkkien kaarteiden ja mäennyppylöiden loiventamisilla sekä leventää tie 8 metriä leveäksi. Sellaisenaan hankkeen toteuttamiselle ei ole rahoitusta.

 

Aiemmin laadittu suunnitelma on osoittautunut käytettävissä oleviin rahoitusmahdollisuuksiin nähden liian raskaaksi, eikä suunnitelmaa ole esitetty hyväksyttäväksi. Uusi kevennetty suunnitelma laaditaan nyt vain osuudelle Rannanjärvi – Kiistola. Tien mutkia ja mäkiä oiotaan lievästi, tien rakennetta parannetaan ja tie levennetään 7,5 metriseksi. Lisäksi rakennetaan kevyen liikenteen väylä välille Rannanjärvi – Kiistola.

Toteutettavat toimenpiteet parantavat liikenneturvallisuutta, varsinkin kevyen liikenteen osalta. Lisäksi hanke parantaa päätien liikenteen sujuvuutta.

Tie- ja rakennussuunnitelman laatiminen on aloitettu. Suunnitelmat ovat valmiit kesäkuun 2013 loppuun mennessä. Hankkeesta pidetään yleisötilaisuus kevään 2013 aikana.

 

Lisätietoja                           

 • Pasi Kivioja
  Projektipäällikkö
  Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
  Puh. 0295 028 012
 •  Mika Latvamäki
  Projektipäällikkö
  Ramboll Finland Oy
  Puh. 040 7279 577

 Liitteet           Kartta suunnittelualueesta


Alueellista tietoa