Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkintojen saajina Neural DSP Technologies, Kuusakoski Group, AGCO-konserni ja EnergyVaasa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt vuosittaisen kansainvälistymispalkinnon menestyville suomalaisyrityksille. Vuoden 2023 tulokasyrityksenä palkitaan digitaalisen äänenkäsittelyn ohjelmistoja ja laitteita kehittävä ja valmistava Neural DSP Technologies ja kasvuyrityksen palkinnon saa kierrätysalan ja valimoalan konserni Kuusakoski Group. Pitkäaikaisen kansainvälisen investoijan –kategoriassa investoijapalkinnon saa AGCO-konserni. Vuoden yhteisöpalkinto annetaan EnergyVaasalle.

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille tai yhteisöille. Huomiota kiinnitetään erityisesti kilpailukykyyn, liiketoiminnan kansainvälisyyteen ja kannattavuuteen. Lisäksi arvioinnissa painotetaan toiminnan vastuullisuutta, vaikutuksia suomalaisen osaamisen ja työllisyyden kehittymiseen sekä investointeihin Suomeen ja Suomen innovaatioympäristön tunnetuksi tekemiseen. Yritysten taustat selvitetään saman KYC -prosessin (Know your customer) avulla, jolla rahoituslaitokset ja muut toimijat tunnistavat ja tuntevat asiakkaansa sekä tämän toiminnan laadun ja laajuuden.

"Palkitut yritykset osoittavat erinomaisella tavalla jatkuvan innovoinnin merkityksen niin kilpailuedun, kansainvälistymisen kuin kestävän kehityksenkin kannalta. Myös vihreää siirtymää ja kestävää kehitystä on haluttu painottaa arvioinnissa, kansainvälisen menestyksen ohella", toteaa Team Finland -johtoryhmän puheenjohtaja ja osastopäällikkö Ilona Lundström työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Ehdotuksia ehdokkaiksi antoivat elinkeinoelämän eri järjestöt. Lopullisen ehdotuksen palkittavista yrityksistä ja yhteisöistä tekivät presidentille Team Finland -verkoston toimijat, Business Finland, ELY-keskukset, Finnvera ja ulkoministeriö.

Lue lisää

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkintojen saajina Neural DSP Technologies, Kuusakoski Group, AGCO-konserni ja EnergyVaasa (businessfinland.fi)