Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Tampereen Rantatunnelin säännölliset huollot jatkuvat (Pirkanmaa)

Pirkanmaan ELY-keskus jatkaa Tampereen Rantatunnelin säännöllisiä kuukausihuoltoja. Helmikuun kuukausihuolto tehdään tällä viikolla torstain ja perjantain välisenä iltana ja yönä 23.–24.2.

Säännöllisiä kuukausihuoltoja tehdään nimensä mukaisesti kerran kuukaudessa yksi tunneliputki kerrallaan. Tällä kertaa kuukausihuolto saadaan tehtyä yhden illan ja yön aikana. Illalla 23.2. huolletaan Rantatunnelin A-ajotunneli (itään) ja sen jälkeen samana yönä huoltoryhmä siirtyy B-ajotunneliin (länteen). Säännöllisillä huoltotoimilla varmistetaan Rantatunnelin teknisten järjestelmien toimivuus.

Ajotunneleiden kuukausihuollot tehdään hiljaisen liikenteen aikaan illalla ja yöllä klo 19.00–06.00. Tunneliputkea ei suljeta kuukausihuollon ajaksi kokonaan, mutta tarvittaessa toinen ajokaista suljetaan turvallisuussyistä kaistaohjauksella ja muilla liikennejärjestelyillä. Ajokaistojen yläpuolella olevien kaistaopasteiden vihreä nuoli ja punainen rasti kertovat tunnelia lähestyville mitä kaistaa ajoneuvojen tulee tunnelissa käyttää. ELY-keskus muistuttaa, että punaisella rastilla merkittyä kaistaa ajaminen on samanlainen liikennerikkomus kuin ajaminen päin punaista liikennevaloa.

Isompia Rantatunnelin määräaikaishuoltoja varten tunneli suljetaan öisin kahdesti vuodessa keväisin ja syksyisin. Näistä huolloista tiedotetaan myöhemmin tarkemmin.

Lisätietoja:

  • Työpäällikkö Annukka Hakala, Destia Oy, p. 040 529 7860
  • Projektipäällikkö Heikki Koski, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 251   

Alueellista tietoa