Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Taksilupien kuntakohtaiset kiintiöt Uudenmaan ELYn alueella (Uudenmaan ELY-keskus)

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on vahvistanut 28.11.2013 kuntakohtaiset taksilupien enimmäismäärät vuodelle 2014 Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa. Taksilupien määrä vähenee Uudenmaan ELY-keskuksen toimialueella 30 kappaleella eli 0,9 %.

Uudenmaan ELY-keskus on päätöksessään huomioinut keskeisinä taksipalvelujen kysyntään vaikuttavina tekijöinä mm. väestökehityksen ja väestön ikärakenteen, taajama-asteen, työpaikkaomavaraisuuden sekä joukkoliikenteen määrän.

Keskeisinä taksitarjontaan vaikuttavina tekijöinä ELY-keskus on huomioinut mm. taksilupien määrän, taksiliikenteen liikevaihdon ja ammattiajokilometrien kehityksen sekä taksien tilausvälityskeskusten välittämien tilausmäärien kehityksen. Päätöksessä on pyritty huomioimaan myös yleinen taloudellinen tilanne ja taksitoimialan kannattavuuden kehitys toimialueella.

Lisätietoja:

  • esittelijä Taru Pelkonen, puh. 0295 021 325 (Uusimaa)
  • esittelijä Lari Leppä, puh. 0295 021 305 (Kanta- ja Päijät-Häme)

Päätös kuntakohtaisista taksiluvista (pdf 190 kt)

 


Alueellista tietoa