Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Taimenen poikasten selviytymistä tutkitaan Etelä-Savon virtavesissä (Etelä-Savon ELY-keskus)

Järvitaimenen mätiä ja pienpoikasia istutettiin keväällä 2013 yhteensä noin 100 000 kpl kunnostettuihin ja kunnostukseen tuleviin virtavesikohteisiin. Luonnossa lisääntyvä järvitaimen on uhanalainen napapiirin eteläpuolella. Nyt alkavilla sähkökoekalastuksilla pyritään selvittämään istutusten onnistumista ja luonnossa syntyneiden 1-kesäisten järvitaimenten tiheyksiä Etelä-Savon virta- ja koskialueilla. Samalla pyritään selvittämään mäti- ja pienpoikasistutusmenetelmien tuloksellisuutta ja löytämään eri kohteille sopivia elvytyskeinoja järvitaimenkantojen turvaamiseksi. Hankkeen toimesta kalastetaan 30 koskialuetta Etelä-Savon maakunnan alueella.

      

Sähkökoekalastusten tarkoitus on saada kiinni uhanalaisen järvitaimenen
kesänvanhoja poikasia jotka ovat peräisin keväisestä mäti- ja vastakuoriutuneiden kalanpoikasten istutuksista.
Kuvat Eetu Karhunen.

Sähkökoekalastukset kuuluvat Etelä-Savon ELY-keskuksen koordinoiman sekä EU:n osarahoitteisen Kestävän kalastuksen ja luontomatkailun kehittämishankkeen 2011–2014 toimenpiteisiin, joilla pyritään elvyttämään uhanalaisia vaelluskalakantoja Etelä-Savossa.

Lisätietoja hankkeesta ELY-keskuksen verkkosivuilta: www.ely-keskus.fi/etela-savo > Projektit ja hankkeet

Lisätietoja:

Kalastusbiologi Lasse Hyytinen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 040 7037838

Projektisuunnittelija Joonas Rajala, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 040 6749 221
 

              


Alueellista tietoa