Navigointivalikko
Uutiset 2015

Uutiset 2015

Uutiset

Suojatieturvallisuuteen kokeillaan uusia materiaaleja ja työmenetelmiä (Pirkanmaan ELY-keskus)

Liikenneviraston, Trafin, liikenne- ja viestintäministeriön sekä Pirkanmaan ELY-keskuksen yhteisessä tutkimushankkeessa on tarkasteltu uudenlaisia pieniä toimenpiteitä, joilla parannetaan nykyisten suojateiden havaittavuutta ja turvallisuutta. Näitä toimenpiteitä kokeillaan nyt yhteensä viidellätoista suojatiellä Tampereentiellä eli maantiellä 130 Lempäälässä.

Hankkeessa testataan ja koekäytetään uudenlaisia liikenneturvallisuustuotteita, työmenetelmiä ja materiaaleja. Tällaisia ovat muun muassa suojatien saarekkeiden reunakiviin asennettavat heijastinnauhat ja suojatien eteen sijoitettavat led-valaisimet. Näiden ohella uusitaan suojatiemerkkejä heijastavammiksi, suoristetaan merkkejä ja lisätään heijastavia merkkivarsia. Kiillon tehtaiden kohdalla olevalle suojatielle asennetaan liiketunnistimen perusteella vilkkuva suojatiemerkki.

- Ehkäpä näkyvin muutos tulee Houkantien liittymään. Sinne rakennetaan kokonaan uusi saarekkeellinen suojatie. Tämän saarekkeen reunat tehdään liukuvaluna. Saarekkeen sisäosat puolestaan täytetään betonilla ja kuvioidaan niin sanotulla Stone Print -menetelmällä kiveyksen näköiseksi, kertoo ELY-keskuksen liikenneturvallisuusasiantuntija Suvi Vainio.

Toimenpiteiden vaikutuksia liikennekäyttäytymiseen ja autoilijoiden ajonopeuksiin tutkitaan ennen-jälkeen-tutkimusten avulla. Tutkimushankkeen rahoittavat yhdessä Liikennevirasto, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi sekä liikenne- ja viestintäministeriö. ELY-keskus vastaa parantamistoimenpiteiden toteuttamisesta. Hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2015 loppuun mennessä.


Alueellista tietoa