Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Sinileväesiintymiä edelleen Pirkanmaalla (Pirkanmaan ELY-keskus)

Sinileväesiintymiä tavattiin Pirkanmaalla 12 seurantapaikalla viikolla 35. Vain yksi esiintymistä oli runsas. Levistä saatiin myös muutama yleisöhavainto.

Edellisviikkojen tapaan Kangasalan Kirkkojärvellä havaittiin runsaasti sinilevää. Pyhäjärvellä havaittiin vähän levää kahdella seurantapaikalla: Vesilahdella kirkonkylän uimarannalla ja Lempäälän Mäyriänrannassa. Vähäisiä sinileväesiintymiä havaittiin myös Kangasalan Vesijärvellä, Valkeakosken Vanajavedellä (Sääksmäen silta), Nokian Tottijärvellä, Sastamalan Liekovedellä ja Houhajärvellä, Parkanon Kuivasjärvellä, Ikaalisten Kyrösjärvellä (Hämylänlahti), Oriveden Oriselällä sekä Urjalan Rutajärvellä (Kauniston ranta).

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus sai myös muutaman yleisöhavainnon levistä kuluvalla viikolla. Urjalan Uurtaanjärvellä havaittiin runsaasti sinilevää, levälauttoja on esiintynyt järvellä heinäkuun loppupuolelta lähtien. Pälkäneen Mallasvedellä Pakanrannassa ja Mustalahden rannassa Rutajärvellä havaittiin myös runsaasti levää.

Sinileväseuranta jatkuu syyskuun loppuun

Suomen ympäristökeskuksen koordinoima valtakunnallinen leväseuranta jatkuu havaintopaikoilla syyskuun loppuun saakka. Valtakunnallisia leväkatsauksia julkaistaan elokuun loppuun, tarvittaessa myös syyskuussa. Pirkanmaan ELY-keskus tiedottaa Pirkanmaan levätilanteesta viikoittain syyskuun loppuun asti. Ajankohtaisen levätilanteen voi tarkistaa Järviwiki-verkkopalvelusta.

Lisätietoa:

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Leväyhdyshenkilö Tuija Nurminen, puh. 050 351 3372, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Levähavaintopaikat Pirkanmaalla

Levätilanne Pirkanmaalla

Leväkatsaukset

Leväarkisto


Alueellista tietoa