Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Team Finland Singahtaen Maailmalle kansainvälistymistori Kuopiossa houkutteli paikalle kansainvälistymisestä kiinnostuneita yrityksiä ja toimijoita (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Team Finlandin, Pohjois-Savon ELY-keskuksen ja kaikkien maakunnan kansainvälistymistä edistävien toimijoiden 22.11.2013 järjestämä vuorovaikutteinen tilaisuus keräsi maakunnasta toistasataa yritystä ja kansainvälistymispalveluja tarjoavaa toimijaa Kuopion Musiikkikeskukseen.  Tapahtumassa valotettiin yritysesimerkein ja markkinatorin avulla niitä mahdollisuuksia ja haasteita, joita pk-yritysten kasvu ulkomaille tuo mukanaan.

 

Pohjois-Savon tilaisuudessa oli tarjolla kontakteja ja tietoa oman yrityksen kansainvälistymisen eri vaiheisiin ja tarpeisiin. Tilaisuudessa kuultiin musiikkiesitysten ja standupkomiikan lomassa alustukset Ponssen pelillisyydestä ja Antifestivaalin annista. Team Finland -ideologiaa avasi pääministeri Jyrki Katainen videoitse ja paikan päällä asiasta kertoi työ- ja elinkeinoministeriön ylitarkastaja Mikko Härkönen. Varsinainen toiminta syttyi kuitenkin iloiseen kuhinaan TeamTorin aikana, jossa koko paikalla ollut osallistujajoukko pääsi "kapellimestari" Tuomas Enbusken, yritysten ja Savonia- ammattikorkeakoulun opiskelijoiden vetämänä avaamaan kansainvälistymisteemaa teemoittaisissa toripöydissä. Eri alojen opiskelijat osallistuivat vahvasti tilaisuuden järjestämiseen avustamalla sisällön tuotannossa, valmistamalla tapahtumassa tarjottavat tarjoilut, vastaamalla musiikkiesityksistä, somistuksesta, vieraiden ohjaamisesta ja neuvonnasta.

Yritysten julkiset kansainvälistymispalvelut ovat maakunnassa laadukkaita ja aidosti hyödyksi yrityksille. Järjestyn tapahtuman tavoitteen oli innostaa yrityksiä kansainvälistymään. Pohjois-Savon ELY-keskuksen Golden Gavia -kansainvälistymishankkeesta vastaava Kari Venäläinen kertoo, että tilaisuuden tavoite oli tehdä selväksi, että kansainvälistyminen on positiivinen kannatettava asia. - Yritysten ei tarvitse jäädä yksin pohtimaan, kuinka viedä liiketoimintaa kansainvälisille markkinoille. Neuvontaa, vertaistukea ja kokemusta on tarjolla runsaasti meillä Pohjois-Savossakin, Venäläinen korostaa.

 

TeamTori työsti ymmärrettävää tietoa miten kansainvälistymistä voidaan edistää

Varsinaista seminaariosuutta täydensi ns. kansainvälistymistori, jossa paikalliset yhteistyökumppanit esittelivät omaa yritysten kansainvälistymistä edistävää palvelutarjontaansa yleisölle. Mukana olleiden kahdeksan teematoripöydän ajatukset koostettiin videoiksi. Teemat toripöytiin oli valittu maakunnan kansainvälistymistä edistävistä toiminnoista ja EU-hankkeista. TeamToripöydät olivat: Palvelumalli Golden Gavia Team Finland, Savonian työkalut, Advisory Board, Liikekumppanuuksia Sambiaan, Op3n=Avoin innovaatioprosessi, Best Practices - Yrityksellesi rahaa EU:sta, Lainarahaa toimintasi pyörittämiseen Finnvera sekä Savon Yrittäjien Villi Kortti.

 

Team Finland ja KIVINET-tapahtumia ympäri Suomen

Julkiset kansainvälistymispalvelut kotimaassa ja Suomen ulkosuhteiden verkosto ovat nykyisin Team Finland. Alueelliset ja kansalliset Team Finland KIVINET-tilaisuudet ympäri Suomen kokoavat yhteen kansainvälistyvät pk-yritykset ja kansainvälistymispalveluiden tarjoajat. Tilaisuudet ovat hyvä tiedonhaun ja verkostoitumisen paikka jo kansainvälisille tai kansainvälistymistä harkitseville yrityksille.

Team Finland -verkosto edistää Suomen asiaa maailmalla: Suomen taloudellisia ulkosuhteita, suomalaisten yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa. Team Finland -toimintamalli tuo yhteen näiden alojen keskeiset toimijat kotimaassa ja ulkomailla. Toimijoita ohjaavat yhteiset, valtioneuvoston vuosittain vahvistamat tavoitteet. Yhteistyön tavoitteena on luoda selkeä, joustava ja asiakaslähtöinen toimintamalli, jossa Team Finland -toimintakenttään kuuluvia hankkeita toteutetaan yhteistyössä valtion ja yksityisten toimijoiden kesken.

 

Lisätietoa:

teknologia-asiantuntija Kari Venäläinen, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh 040 722 1632,
kari.venalainen(at)ely-keskus.fi

Team Finland aluekoordinaattori/liiketoimintapäällikkö Eila Jäppinen, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh 040 7250 830, eila.jappinen(at)ely-keskus.fi

 

 

 


Alueellista tietoa