Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Siilinlahden koulu palkittiin liikenneturvallisuuden edistämisestä (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Pohjois-Savon ELY-keskuksen koordinoima Itä-Suomen liikenneturvallisuusryhmä palkitsi 3.12.2013 Siilinlahden koulun laatiman Siilin liikenneoppaan kunniakirjalla. Liikenneopas on tehty oppilaiden, opettajien ja huoltajien käyttöön muistuttamaan liikenteen lainalaisuuksista ja asenteen merkityksestä. Opasta voidaan käyttää turvallisen koulumatkan suunnitteluun ja liikenneoppituntien opetusmateriaalina.

Siilinjärven Siilinlahden koulu on taajama-alueella sijaitseva noin kuudensadan oppilaan peruskoulu. Koulu toimii kolmessa eri pisteessä: Siilinlahden ja Päivärinteen yksiköissä sekä ETU-luokassa. Siilinlahden koulun toiminta-ajatuksessa kiteytyy vastuu itsestä ja muista.

Siilinlahden koulu opettajat, koulun rehtori Tiina Simpanen ja erityisesti opettaja Aimo Lohi ovat koonneet Siilinlahden koulun liikenneturvallisuussuunnitelman Siilin liikenneoppaan.

Oppaaseen on koottu mielenkiintoista ja ajantasaista materiaalia Siilinlahden koulun ja oppilaiden koulumatkojen liikenneturvallisuusasioista. Tehdyn suunnitelman avulla koulu pyrkii vaikuttamaan havaittuihin ongelmakohtiin ja saamaan parannuksia koulun lähiympäristössä havaittuihin vaarallisiin paikkoihin.

Siilinlahden koulun laatimasta suunnitelmasta saatuja oppeja ja kokemuksia on hyödynnetty muidenkin Siilinjärven koulujen liikenneturvallisuussuunnitelmien laadinnassa ja ongelmapaikkojen kartoittamisessa. Nimenomaan opettaja Aimo Lohi on toiminut mentorina Kuuslahden ja Kehvon koulujen liikenneturvallisuussuunnitelmien tekemisessä.

Liikenneympäristön lisäksi oppaassa kiinnitetään huomiota liikennekäyttäytymiseen sekä turvavälineiden heijastimen, pyöräilykypärän ja turvavyön käyttämiseen. Koulun lisäksi ovat lasten vanhemmat olleet omalla panoksellaan mukana suunnitelman laatimisessa.

Lisätietoja

Pohjois-Savon ELY-keskus
Liikenneturvallisuusasiantuntija Kyllikki Komulainen, p. 0295 026 729

Liikenneturva
Koulutusohjaaja Tarja Korhonen, p. 0207 282 397


Alueellista tietoa