Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Saaristotiellä yhtenäistetään nopeusrajoituksia (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Saaristotiellä (mt 180) yhtenäistetään nopeusrajoituksia Kaarinan Empon ja Paraisten lauttarannan välillä. Nykyiset nopeusrajoitukset vaihtuvat tiuhaan 60 km/h ja 80 km/h välillä. Nopeusrajoitusten yhtenäistämisellä pyritään sujuvoittamaan liikennettä ja lisäämään liikenneturvallisuutta. Nopeusrajoitukset muutetaan 70 km:iin/h lukuun ottamatta Kalkkitien kiertoliittymää ja Lielahden risteystä, joissa on suojatie muun liikenteen kanssa samassa tasossa.

Kalkkitien kiertoliittymän kohdalla nopeusrajoitus pysyy 50 km/h ja Lielahden risteyksen kohdalla nopeusrajoitus pysyy 60 km/h. Lisäksi Saaristotiellä kunnostetut Abborsundin ja Rödhällsundin silloilla nopeusrajoitukset nostetaan 60 km:sta/h 80 km:iin/h.

Nopeusrajoitusesityksen ovat tehneet ja hyväksyneet Paraisten kaupunki yhdessä Paraisten teollisuuden kanssa. Lausuntoja muutoksista on pyydetty myös linja-autoliikenteen liikennöitsijältä ja SKALilta. Molemmat tahot ovat hyväksyneet muutosesityksen. Uudet nopeusrajoitukset astuvat voimaan, kun uudet merkit on asetettu tienvarteen.

Lisätietoa: Varsinais-Suomen ELY-keskus, liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang, p. 0400 824 207


Alueellista tietoa