Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Runsas leväkukinta Lapuanjoella (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Runsas leväkukinta havaittiin Lapuanjoella Härmän alueella viikon alussa. Myöhemmin havaittiin runsas leväkukinta myös Uudenkaarlepyyn alueella. Siinä esiintyi pääosin Aphanizomenon flos-aquae -sinilevää sekä pieniä määriä Woronichinia naegleriana -sinilevää. Aphanizomenon saattaa olla myrkyllinen makeassa vedessä. Pieniä määriä sinilevää on havaittu myös Kuortaneenjärvellä, joka sijaitsee Lapuanjoen yläosalla. Myös Ähtärinjärvellä pieni leväkukinta jatkuu edelleen.

Kaikkiin runsaisiin leväesiintymiin tulee suhtautua varauksella. Älä ui vedessä, jossa on runsaasti sinilevää ja pidä kotieläimet ja lapset poissa rannasta, jos vedessä on runsaasti sinilevää.

Pintaveden lämpötila Kokkolan edustalla oli keskiviikkona 15,2 °C.

Leväseurantaa jatketaan alueen havaintopaikoilla syyskuun loppuun ja kaikki havainnot tallennetaan avoimeen Järviwiki-palveluun (www.jarviwiki.fi). Levätiedotteita julkaistaan tarvittaessa syyskuun aikana.

Lisätietoja:

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen leväseurantapuhelin 0295 027 990


Alueellista tietoa