Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Rakennusperintöavustukset keskittyivät kattojen ja ikkunoiden korjaamiseen (Uusimaa)                          

Uudenmaan ELY-keskus on jakanut rakennusperintöavustuksia ympäristöministeriön osoittamat 111 000 euroa. Avustushakemuksia saapui ELY-keskukseen 49 kappaletta, joista avustusta sai 22 kohdetta. Suurin osa hakemuksista on yksityisten tekemiä.

Määrärahan pienuudesta johtuen avustukset keskitettiin rakennusten kattojen ja ikkunoiden korjaamiseen. Keskeisiä perusteita avustuksen myöntämiseen olivat avustuskohteiden arkkitehtuuri-, rakennus- ja kulttuurihistoriallinen arvo sekä kunto. Sijainti valtakunnallisesti merkittävässä kulttuuriympäristössä oli lisäarvo. Tavoitteena oli tukea kohdetta summalla, joka edistää hanketta ja sen korjausta rakennuspe-rinnön hoidon periaatteita kunnioittavalla tavalla.                

Avustusta haetaan vuosittain loka-/marraskuun loppuun mennessä. Sitä voidaan myöntää rakennuksen säilymistä tukeviin korjaustoimenpiteisiin kuten vesikaton, ikkunoiden, perustusten ja kantavien rakenteiden kunnostukseen tai muihin rakennuksen ulkopuolisiin korjaustoimenpiteisiin. Avustus voi olla korkeintaan 50 % kustannuksista.

Myönnetyt rakennusperintöavustukset 2017

Lisätietoja

  • Ylitarkastaja Henrik Wager, 0295 021 473
  • Tarkastaja Arja Myllyoja, 0295 021 433

Alueellista tietoa