Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Raisiontien varteen asennettiin pylväs laskemaan pyöräilijöiden määrää (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Raisiontien varteen, Haunistentien ja Keskitien välille, on noussut yli kaksi metriä korkea pyöräpylväs. Pylväs laskee ohi kulkevat pyörät ja kertoo sekä sen päivän että koko kuluvan vuoden aikana ohi ajaneiden pyörien määrät. Pylväs laskee ohi kulkevat pyörät ja kertoo sekä sen päivän että koko kuluvan vuoden aikana ohi ajaneiden pyörien määrät. Lisäksi pyöräpylväs kertoo kellonajan. Pylväässä on valo, joten sen lukemat näkyvät myös pimeällä. Pyöräpylvään laskuri käynnistettiin 27.4.2016.

Pyöräpylvään toivotaan motivoivan ihmisiä liikkumaan entistä enemmän. Pyöräily on hyötyliikuntaa parhaimmillaan ja se sopii hienosti vaikka koko perheen yhteiseksi harrastukseksi. Pylvään avulla kerätään myös tarpeellista lisätietoa pyöräilijöiden käyttäjämääristä. Näin saadaan arvioiden sijasta todellista tietoa pyöräilijöiden määristä eri vuorokauden ja vuodenaikoina sekä sään vaikutuksesta pyöräilyn määrään. Näitä tietoja hyödynnetään laajemminkin pyöräilyn edistämisessä, uusien väylien suunnittelussa sekä kevyen liikenteen väylien hoidon ja ylläpidon suunnittelussa.

Pylväs on toteutettu yhdessä Raision kaupungin, ELY-keskuksen ja Liikenneturvan kanssa. Pyöräpylvään hankinta ideoitiin porukalla Raision liikenneturvallisuusryhmässä.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang, p. 0400 824 207


Alueellista tietoa