Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Pohjois-Savon ELY-keskus valtakunnan kärjessä laajakaistahankkeiden rahoitusten myönnössä (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Pohjois-Savon ELY- keskus teki 29.11.2013 kolme avustuspäätöstä Kaisanet Oy:n laajakaistahankkeista, jotka toteutetaan Sonkajärven ja Vieremän kuntien alueille. Näiden kolmen päätösten jälkeen Pohjois-Savon ELY- keskus on myöntänyt ELY-keskuksista valtakunnallisesti eniten haja-asustusalueille kohdennettujen laajakaista-avustuksia.

EU-maaseuturahastosta voidaan päättymässä olevalla ohjelmakaudella jakaa avustusta Laajakaista kaikille – hankkeisiin yhteensä 24,6 milj. euroa. Pohjois-Savon ELY-keskuksen myöntämä rahoitus on laajakaistahankkeisiin on yhteensä 5,8 miljoonaa euroa eli 34 prosenttia tämän hetken myönnetystä määrästä (17,2 milj. euroa).

ELY-keskusten yhteinen laajakaista-asiantuntija Antero Kauppinen kertoo, että maaseuturahaston laajakaistatukea on saanut eniten Pohjois-Savossa kuntien omistama Savon Kuituverkko Oy, joka on rakentanut valokuituverkkoa tänä vuonna Kiuruvedellä, Keiteleellä, Tervossa ja Vesannolla. -Valokuituliittymät ovat menneet parhaiten kaupaksi niille maatiloille ja yrityksille, jotka todella tarvitsevat toimintavarmoja yhteyksiä. Yhä useamman maaseudun kotitalouden toivoisi hankkivan liittymän, koska se on investointina vesijohto- ja viemäriliittymään verrattava elinmahdollisuuksien parantaja maaseudulla, Kauppinen kertoo.

Euroopan komissio on hyväksynyt Suomen hakemuksen joidenkin tukien ml. laajakaistatukien myönnön jatkamisesta aina 30.6.2014 saakka suunnitelman mukaisen myöntökauden päättymisen 31.12.2013 sijasta.  Pohjois-Savon ELY- keskuksen osuus tulee olemaan suurin silloinkin, kun koko avustuskiintiö on jaettu.

 

Lisätietoja:
laajakaista-asiantuntija Antero Kauppinen
antero.kauppinen(at)ely-keskus.fi, puh 0295 026 576


Alueellista tietoa