- Ajankohtaista
- Kuulutukset ja ilmoitukset
- Yleistiedoksiannot maantielle jätettyjen ajoneuvojen siirtämiseksi
- Valtion liikenneväylien suunnittelu - kuulutukset
- Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen valtakunnalliset ja useampaa aluetta koskevat kuulutukset, yleistiedoksiannot ja päätökset
- Meille töihin
- RSS-palvelu
- Tapahtumat ja koulutukset
- Tarjouspyynnöt ja haut
- Tiedotteet
- Tiedotteet 2021
- Tiedotteet 2020
- Tiedotteet 2019
- Tiedotteet 2018
- Tiedotteet 2017
- Tiedotteet 2016
- Tiedotteet 2015
- Tiedotteet 2014
- Tiedotteet 2013
- Tiedotearkisto
- Tilaa tiedotteita
- Uutiset
- Uutiset 2024
- Uutiset 2023
- Uutiset 2022
- Uutiset 2021
- Uutiset 2020
- Uutiset 2019
- Uutiset 2018
- Uutiset 2017
- Uutiset 2016
- Uutiset 2015
- Uutiset 2014
- Uutiset 2013
- Uutiskirjeet
- Viestintä
Pohjois-Karjalassa 12 500 työtöntä työnhakijaa (Pohjois-Karjala)
Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli maaliskuun lopussa 12 492 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömiä oli 204 henkilöä vähemmän.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa maan korkein, 17,1 %. Vuosi sitten osuus oli 17,2 % .
Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli maaliskuussa 12,1 %. Vuosi sitten osuus oli 13,3 %.
Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan on osoitteessa: www.temtyollisyyskatsaus.fi/pohjois-karjala.aspx
Latauslinkki pdf-muotoiseen työllisyyskatsaukseen on katsaussivun oikean laidan valikon kansilehtikuvassa
Tekijöitä Pielisen Karjalan yrityksiin
Nurmeksessa ja Lieksassa on ollut tarjolla koulutusta, jonka tavoitteena on tukea työnantajien ja työnhakijoiden kohtaamista. Tekijöitä yrityksiin -koulutuksen aikana työnhakija pääsee peilaamaan omaa ammattitaitoa ja osaamista suhteessa työelämän sekä työpaikan tarpeisiin. Työnantajalle koulutus tarjoaa mahdollisuuden etsiä omaan yritykseen sopivaa työntekijää.
Tekijöitä yrityksiin -koulutus rakentuu viiden päivän mittaisesta ryhmäjaksosta, jonka aikana kartoitetaan mm. osallistujien osaamista ja motivaatiota. Tämän jälkeen opiskelijat siirtyvät, sopivan yrityspaikan löydyttyä, enintään 20 päivän mittaiselle yritysjaksolle testaamaan omaa ammattitaitoaan todellisiin työelämän tarpeisiin. Koulutuksen haasteena on ollut sopivien yritysten löytyminen, joten osalla opiskelijoista yritysjakso ei ole toteutunut. Tähän mennessä toteutuneista kolmesta koulutuksesta 29 opiskelijaa on käynyt koulutuksen kokonaan läpi; heistä 12 työllistyi yritysjakson työpaikkaan koulutuksen päätyttyä. Opiskelijat ja yritykset ovat pääsääntöisesti olleet tyytyväisiä koulutukseen.
Pielisen Karjalan kehittämiskeskus Oy:n sekä TE-toimiston ja koulutuksen toteuttavan KK Valmennuskeskuksen aktiivinen yhteistyö on osaltaan tukenut koulutuksen toteuttamista tuloksekkaasti. Koulutuksesta kertyneiden kokemusten myötä toimijat ovat hioneet koulutuksen toteuttamistapaa. Nyt toimijat kartoittavat jo ennen koulutuksen alkua alueen yrityksistä työtehtäviä, joihin tarvitaan tekijöitä. Koulutukseen pyritään valitsemaan henkilöitä, joilla on potentiaaliset mahdollisuudet pärjätä ko. työtehtävissä.
Lisätietoja koulutuksesta: Yritysasiantuntija Pietu Eronen, [email protected]
- Julkaisupäivä
- 27.4.2017