Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Pohjanmaan tulvatilanne tasaantumassa (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueen jokien virtaamien nousu on hidastunut. Jos lähipäivien sademäärät pysyvät nyt ennustetun  suuruisina, niin pääosin jokien tulvahuippu olisi nyt perjantaina ja huomenna lauantaina. Poikkeuksen muodostaa lähinnä vain Kruunupyynjoki, jossa virtaamien ennustetaan kasvavan vielä koko viikonlopun ajan.

Juoksutusten lisäysten ansiosta säännösteltyjen järvien ja tekojärvien pintojen nousu on hidastunut ja osin jopa pysähtynyt. Kalajärven tekojärven vedenkorkeus on nyt normaaliajan ylärajan yläpuolella ja järven pinta nousee ennusteiden mukaan vielä muutaman päivän ajan. Alueen suurimmat järvet; Lappajärvi, Lestijärvi ja Ähtärinjärvi, jatkavat vielä nousuaan useamman päivän ajan ja ovat selvästi normaalia korkeammalla.

Jääpatotilanne on tapaninpäivän iltana ja aamulla 27.12. ollut rauhallinen. Jääpatoriski on edelleen olemassa ainakin Kyrönjoen yläosilla (Kihiniänjoki ja Seinäjoen vanha uoma). Jääpatoriskin ja mahdollisten juoksutusmuutosten vuoksi Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tulvaorganisaatio päivystää myös tulevan viikonlopun ajan.

Lisätietoja:

  • Kim Klemola (Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Pohjanmaa) puh. 0295 02 7829
  • Tuuli Saari ( Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa), puh. 0295 027 925

Alueellista tietoa