Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Pohjanmaan joet ja järvet ovat edelleen korkealla (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan jokien virtaamat ovat edelleen suuria ja järvien vesipinnat korkealla. Kyrönjoen alaosalla Mustasaaressa virtaa edelleen 250 m3/s. Lapuanjoen alaosalla Uudessakaarlepyyssä virtaa 170 m3/s ja Liinamaassa vesi on yli 2 metriä vuodenajan normaalia tasoa korkeammalla.  Perhonjoki on jo hitaassa laskussa ja joen alaosalla Kokkolassa virtaama on nyt noin 140 m3/s. 

Pohjanmaan jokien tulvatilanteen pitäisi helpottaa selvästi viimeistään vuodenvaihteen jälkeen, jos lähipäiville ennustetut sateet jäävät vähäisiksi.  Myös Kyrönjoen ja Lapuanjoen ennustetaan kääntyvän vuodenvaihteen jälkeen selvään laskuun. Pienempien jokien virtaamat laskevat ennusteiden mukaan selvästi jo ennen sitä.

Useat järvet jatkavat vielä nousuaan. Lappajärvi ja Kuortaneenjärvi ovat nyt yli 60 cm ajankohdan normaalia tasoa korkeammalla ja jatkavat nousuaan usean päivän ajan. Myös monet muut järvet, esimerkiksi Lestijärvi ja Ähtärinjärvi, ovat selvästi korkeammalla kuin vuodenvaihteessa yleensä. Normaalia suurempia juoksutuksia tullaan jatkamaan myös tammikuun puolella, jotta tekojärviin ja säännösteltyihin järviin saataisiin varastotilaa tulevia sateita varten. Erityisesti Ähtävänjoessa suuria juoksutuksia joudutaan jatkamaan pitkälle kevääseen.

Lisätietoja:

  • Vanhempi insinööri Sari Yli-Mannila, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 027 962

Alueellista tietoa