Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Pirkanmaan ympäristöpalkinto 2015 Yrjö Silvennoiselle (Pirkanmaan ELY-keskus)

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on myöntänyt Pirkanmaan ympäristöpalkinnon 2015 Yrjö Silvennoiselle saariston ja järvien siisteyden edistämiseksi tehdystä työstä.

Silvennoinen on vuosien ajan tehnyt vapaaehtoistyötä Pidä Saaristo Siistinä ry:ssä huolehtien saarten ja veneilypaikkojen siisteydestä Pirkanmaalla. Lisäksi hän on yhteistyössä eri veneseurojen kanssa ollut kehittämässä vesialueiden jätehuoltoa sekä myös itse kerännyt romua ja roskia saarista ja rannoilta. Kesäisin hän on kiertänyt kertomassa luonnon- ja vesiensuojelusta veneseurojen juniorikesäleireillä.

- Ympäristön hyväksi tehdään nykyään paljon työtä erityisesti erilaisissa organisaatioissa, mutta Yrjö Silvennoisen vapaaehtoistyö on poikkeuksellisen ansiokasta ja monipuolista, toteaa palkintoraadin puheenjohtaja, tutkimusprofessori Tom Frisk Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Kunniamaininnat Jutta Ahrolle, Riikka Söyringille sekä StepOne Tech Oy:lle

Palkintoraati päätti jakaa ympäristöpalkinnon lisäksi myös kunniamainintoja ProAgria Etelä-Suomi ry:n maisema-asiantuntijoille Jutta Ahrolle ja Riikka Söyringille sekä StepOne Tech Oy:lle.

Ahro ja Söyrinki ovat tehneet pitkäjänteisesti ja innovatiivisesti töitä Pirkanmaan maisemien kehittämisen parissa monissa eri hankkeissa. He ovat suunnitelleet ja kehittäneet työssään sekä maaseudun että kaupunkiympäristön maisema- ja luonnonhoitoa.

StepOne Tech Oy:lle kunniamaininta myönnettiin bensiinikäyttöisiin autoihin tarkoitetusta uuden sukupolven muutossarjasta (eFlexFuel). Etanolimuutossarja mahdollistaa E85-biopolttoaineen käytön bensiiniautossa, jolloin hiilidioksidipäästöjä voidaan huomattavasti vähentää. Tuote edustaa pirkanmaalaista osaamista, sillä se on suunniteltu Pirkkalassa.

Kuvassa vas. Tuomo Isokivijärvi, Risto Härkönen ja Pekka Salo (StepOne Tech Oy), Jutta Ahro ja Riikka Söyrinki (ProAgria Etelä-Suomi ry) sekä Yrjö Silvennoinen. Kuva: Mari Peltonen.

Ympäristöpalkinto on jaettu Pirkanmaalla vuodesta 1987 lähtien

Tänä vuonna ympäristöpalkintoehdotuksia tehtiin 20 kpl. Palkittujen ansioissa korostuivat tänä vuonna sekä pitkäaikainen työ ympäristön hyväksi sekä uudet innovaatiot.  

Pirkanmaan ympäristöpalkinto on jaettu vuodesta 1987 lähtien. Pirkanmaan ELY-keskus jakoi Pirkanmaan ympäristöpalkinnon ensimmäistä kertaa vuonna 2010. Vuosina 1998–2009 palkinnon myönsi Pirkanmaan ympäristökeskus. Sitä ennen palkinnon luovutti Hämeen ympäristökeskus vuosina 1994–1997 ja Hämeen lääninhallituksen ympäristönsuojeluosasto vuosina 1987–1993.

Pirkanmaan ympäristöpalkinnon saajan valitsi raati, johon kuuluivat Pirkanmaan ELY-keskuksesta tutkimusprofessori Tom Frisk (palkintoraadin puheenjohtaja), johtaja Olli Madekivi, yli-insinööri Hannu Wirola, energia-asiantuntija Timo Fager, ympäristöasiantuntija Johannes Järvinen, yksikön päällikkö Heidi Heino sekä viestintäasiantuntija Mari Peltonen.

Lisätietoja:

Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ympäristöpalkinto http://www.ely-keskus.fi/web/ely/pirkanmaa-ymparistopalkinto

Tutkimusprofessori Tom Frisk, puh. 0295 036 187, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi


Alueellista tietoa