Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Oulu-Hailuoto -joukkoliikenteen tarjouskilpailu käynnistynyt (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus)

Oulun ja Hailuodon välisen joukkoliikenteen (linja 59) tarjouskilpailu on käynnistynyt. Tarjouskilpailussa kilpailutetaan liikenne seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Nykyiseen verrattuna liikenteeseen tulee sekä aikataulu- että reittimuutoksia.

Merkittävin muutos koskee linjan reittiä Oulunsalossa. Tähän asti linja on ajanut Oulusalon keskustan ja Karhuojantien kautta, mutta jatkossa linja ajaa Oulun ja Hailuodon välillä suoraan Hailuodontietä pitkin. Reittimuutoksen syynä on linjan tiukka ajoaika Riutunkarin ja Oulun välillä. Linjan aikataulut riippuvat Hailuodon lautan aikatauluista, joten reittimuutoksella pyritään lyhentämään ajoaikaa sekä vähentämään myöhästymisiä. Hailuodontielle rakennetaan uusia pysäkkejä linjan käyttöön kevään aikana.

Myös linjan päätepisteeseen Hailuodossa tulee muutoksia. Linjan päätepisteenä kesäisin on Marjaniemi, mutta talvisin linja päättyy Sauvolaan. Vähäisten matkustajamäärien vuoksi Marjaniemessä käydään talvisin vain erillisestä kutsusta. Lisäksi kesäajalta lakkaa sunnuntain aikaisempi vuoropari, koska joukkoliikennemäärärahojen vähentymisen vuoksi kaikkien vuorojen hankkiminen ei ole enää mahdollista.

Tarjouskilpailussa hankittava liikenne käynnistyy kesäkuun alussa.
    
Lisätietoja:
Joukkoliikennevastaava Ari Hoppania, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 038 245
Joukkoliikenneasiantuntija Samuli Kallio, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 038 252


Alueellista tietoa