Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Nuorten työttömyys vähenee Varsinais-Suomessa (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli helmikuun lopussa 30 600 työtöntä työnhakijaa. Helmikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee nyt 800 henkilöllä. Viime vuoden helmikuusta määrä kasvoi 80 henkilöllä eli 0,3 prosentilla, kun koko maassa työttömien määrä kasvoi 1,6 prosentilla.

Työttömien osuus työvoimasta oli helmikuun lopussa Varsinais-Suomessa 13,5 % eli 0,1 % korkeampi kuin vuotta aiemmin. Koko maassa osuus kasvoi 0,2 prosenttiyksiköllä, ollen 13,7 %. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa ja samalla osuus on maan ELY-keskusalueista neljänneksi pienin.

Työttömien määrä kasvoi vuoden takaisesta useimpien ELY-keskusten alueilla. Poikkeuksen muodostavat Pohjois-Suomi, Keski-Suomi Etelä-Pohjanmaa ja Häme. Pohjanmaalla ja Uudellamaalla työttömyyden kasvu oli maan voimakkainta. Varsinais-Suomessa työttömien määrä kasvoi hitaampaa tahtia kuin koko maassa.  Nuorten työttömyys puolestaan on kääntynyt laskuun Turun ja Loimaan seuduilla sekä Turunmaalla tapahtuneen käänteen johdosta. Turunmaalla pitkäaikaistyöttömienkin määrä vähenee.

Maaliskuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee ja niin tapahtunee Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

 

Tarkempaa tietoa:

Uusi Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus, nettiversio

  • monikäyttöinen nettiversio, tallennettavissa

 

Lisätietoja:

Varsinais-Suomen ELY-keskus

analyytikko Juha Pusila (puh. 0295 022 772)


Alueellista tietoa