Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Muutoksia aluehallinnossa vuoden 2014 alusta (Pohjanmaan ELY-keskus)

Hallitus on antanut eduskunnalle lakiesityksen (HE 114/2013), jonka mukaan nykyisin ELY-keskuksissa hoidettavat kirjasto-, liikunta- ja nuorisotoimen sekä oppilaitos- ja päiväkotirakentamisen tehtävät siirtyvät aluehallintovirastoihin 1.1.2014 alkaen. Tällä hetkellä Pohjanmaan ELY-keskus vastaa kirjasto-, liikunta- ja nuorisotoimen tehtävistä oman toimialueensa lisäksi Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Pirkanmaan alueilla. Pirkanmaan ELY-keskus vastaa oppilaitos- ja päiväkotirakentamisesta  vastaavalla alueella. Lisäksi Pirkanmaan ELY-keskus vastaa liikuntapaikkarakentamisen valtakunnallisesta tutkimus- ja kehittämistehtävästä koko maan erikoistumistehtävänä. Mikäli hallituksen lakiehdotus hyväksytään eduskunnassa, siirtyvät nämä tehtävät Pohjanmaan ja Pirkanmaan  ELY-keskuksista Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoon. Näissä tehtävissä ELY-keskuksissa työskentelevä  henkilöstö siirtyy myös aluehallintovirastoon.

ELY-keskukset ja aluehallintovirastot ovat aloittaneet  valmistautumisen mahdolliseen muutokseen. ELY-keskuksille näillä toimialoilla  jätetyt  valtionavustushakemukset ja rahoitussuunnitelmaehdotukset tullaan käsittelemään aluehallintovirastossa. Vuodenvaihteen jälkeen järjestettävistä koulutustilaisuuksista, joihin kutsun on lähettänyt ELY-keskus, vastaavat aluehallintovirastossa samat henkilöt, jotka nyt työskentelevät kirjasto-, liikunta- ja nuorisotoimen ja oppilaitosrakentamisen tehtävissä ELY-keskuksissa.

Lisätietoja:

  • Kirjasto-, liikunta- ja nuorisotoimi, yksikön päällikkö Ismo Myllyaho, Pohjanmaan ELY-keskus, ismo.myllyaho(at)ely-keskus.fi, puh. 0295 028 593
  • Oppilaitos- ja päiväkotirakentaminen, ylitarkastaja Erja Metsäranta, Pirkanmaan ELY-keskus, erja.metsaranta(at)ely-keskus.fi, puh. 0295 036 073 

Alueellista tietoa