Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Museotiet ja -sillat ovat osa kulttuurimaisemaa

Teiden varsilta löytyy runsaasti kiinnostavaa katseltavaa ja etenkin loma-aikana voi suunnitella uusia kiireettömiä reittejä totuttujen tilalle. Matkareitin voi suunnitella siten, että sen varrelta löytyy museotiekohteita, historiallisia siltoja tai tienvarsitaidetta.  

Museotiet ja -sillat ovatkin tieliikennehistorian kannalta tieverkkomme arvokkainta osaa. Ne kertovat tienpidon ja tiellä liikkumisen kehityksestä sekä yhteyksien rakentamisesta, rakentajista, käytöstä ja käyttäjistä. Ne ovat osa kaunista kulttuurimaisemaa ja niiden ominaispiirteitä vaalitaan hienovaraisella kunnossapidolla. Museotiet ovat vanhoja tieyhteyksiä, jotka yhdistivät Suomen eri alueita toisiinsa. Esimerkiksi yksi Suomen vanhimmista reiteistä, Härkätie, tunnetaan jo 1500-luvulta ja se yhdisti Turun ja Hämeen linnat. Museosillat taas voivat todistaa oman aikakautensa edistyksellistä rakennustekniikkaa.  

Matkailutiet ovat tavallaan autoilijan matkailupaketteja, sillä tien varrelta löytyy majoitusta, ruokapaikkoja, kulttuuria ja kauniita maisemia. Ne kulkevat historiallisia reittejä pitkin ja tarjoavat palan kulttuurimaisemaa ja -historiaa. Matkailutiet on omalla nimellään selkeästi ja virallisestikin merkittyjä reittejä. Tienvarsiopasteissa ne on merkitty ruskeapohjaisella opasteella.  

Esittelemme kauniita ympäristötaidekohteita ja museoteitä sekä -siltoja kesän ajan twiittisarjassamme. Seuraa siis @ELYkeskus ja tunnisteita #ympäristötaide #museotie #museosilta #matkailutie.

 


Alueellista tietoa