Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Maatilarakentaminen ja maaseutuyrittäminen esillä ELY-keskuksen osastolla Sarka-messuilla (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on mukana järjestämässä tänäkin vuonna Seinäjoella pidettäviä Sarka-messuja. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus osallistuu messuille myös omalla osastolla. Tänä vuonna ELY-keskuksen osastolla aiheina ovat maatilarakentaminen ja maaseutuyrittäminen. Näiden messujen teemat keskittyvät maatilarakentamiseen, metsään ja energiaan.

Seinäjoki Areenassa olevien osastojen kiertämisen lisäksi kävijät voivat nauttia monipuolisesta ohjelmasta. Perjantai keskittyy asiapitoisiin seminaareihin eri aihepiireistä ja lauantaina on luvassa maatalouteen liittyvää viihdettä, kun julkisuudesta tutut henkilöt ottavat mittaa toisistaan Vuoden lomittaja -kilpailussa. Mukana ovat mm. Duudsoneista tuttu HP Parviainen, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski, Maalaistalon emäntä, kolumnisti, näyttelijä Olga Temonen ja TV-julkkis Marjo Niittyviita. Kilpailua juontaa Janne Kataja.
 

Esittelytilat avoinna torstaina

Ennen messuja torstaina on järjestetty messuvieraille tänäkin vuonna mahdollisuus tutustua lukuisiin maatiloihin pohjalaismaakunnissa ja lähiseudulla.

Esittelytiloina on lypsykarjanavettoja, lihakarjakasvattamoja, sikala ja lämpökeskuksia.

- Tutustumiskohteissa voi käytännössä saada tilan omistajilta vinkkejä esimerkiksi erilaisista rakennustavoista ja ratkaisuista sekä käytössä olevista koneista, kertoi esittelytilavastaavana messuorganisaatiossa toiminut Tapani Kaipio Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

Vierailijoiden pitää ilmoittautua haluamaansa esittelykohteeseen ennakkoon viimeistään 26.1. Internetistä Sarka-messujen sivuilta löytyy jokaisen tilan yhteystiedot, jotta ilmoittautumisen voi hoitaa sähköpostilla.

http://www.pytinki.fi/sarka.html

Lisätietoja:

Tapani Kaipio
Rakennusinsinööri
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus/Maaseutuyksikkö
Puh. 0295 027 561


Alueellista tietoa