Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Maantien 212 rakenteen parantaminen alkaa Säkylässä, Köyliössä ja Huittisissa (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Säkylän ja Huittisten yhdistävän maantien 212 keskiosan rakenteen parantaminen Huittisten Korvenkylän ja Säkylän Huovinrinteen välillä alkaa heinäkuun puolivälissä. Parannustyöt aloitetaan tien kuivatuksen kevyellä kunnostuksella jossa olemassa olevat rummut puhdistetaan ja tarvittaessa korjataan. Tien sivuojia perataan tiealuetta levittämättä ja reunapalteet poistetaan. Myöhemmässä vaiheessa Huittisissa ns. Jokisivun tienhaaran ja Köyliössä maantien 2044 liittymän välillä tien huonokuntoinen päällyste sekoitusjyrsitään, painumat poistetaan ja sivukaltevuuden puutteita korjataan. Lisäksi heikoimpia tien kohtia vahvistetaan asentamalla tierakenteeseen teräsverkkoa. Tämän jälkeen tieosuus päällystetään uudelleen. Hankkeessa parannetaan myös Huovinrinteen maantien 12693 ja maantien 212 liittymää.

Alkuvaiheen liikennehaitat ovat vähäisiä pistemäisten työkohteiden vuoksi. Varsinaisessa rakenteen parantamisvaiheessa koko uudelleen päällystettävä osuus saattaa olla lyhytaikaisesti karkealla murskepinnalla. Tämän osuuden kokonaispituus on 11,3 kilometriä ja liikenteellinen haitta on tässä vaiheessa merkittävä.

Urakkahinnaksi on käydyssä urakkakilpailussa muodostunut 910 000 euroa ja urakan toteuttaa Destia Oy. Parannustyö valmistuu lokakuun 2015 aikana.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, projektipäällikkö Veli-Pekka Pelttari, p. 040 705 0902


Alueellista tietoa