Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Lounais-Suomessa vain vähän sinilevää (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Viileinä jatkuneiden säiden vuoksi Lounais-Suomen levätilanne on edelleen rauhallinen. Sisävesillä sinilevää on jälleen havaittu hieman Someron Painiojärvessä Moronperän vakiohavaintopaikalla sekä Köyliönjärvessä Yttilän Otan vakiohavaintopaikalla. Myös Ulvilan Joutsijärvessä Ottaluoton sekä Kaarinan Littoistenjärven vakiohavaintopaikoilta on ilmoitettu vähäisistä levämääristä. Vakioseurannan ulkopuolisia levähavaintoja sisävesiltä ei ole ilmoitettu.

Merialueiden levätilanne jatkuu edellisviikon kaltaisena. Hieman levää on havaittu Rauman Otanlahden ja Brändön intensiiviaseman vakiohavaintopaikoilla. Vakioseurannan ulkopuolelta on tehty muutamia levähavaintoja pohjoiselta Saaristomereltä. Lokalahden edustalla Matalan saaren itäpuolella on havaittu runsaasti levää.  Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vesinäytteenoton yhteydessä vähän levää havaittiin alkuviikosta Kihdin pohjoisosan ja Kustavin – Taivassalon merialueen seurantapaikoilla. Ajoittain esiintyviä, erittäin laajoja levälauttoja ei ole Saaristomerellä havaittu. Myös Selkämeren rannikkoalueella on kuluneella viikolla havaittu hieman levää Mannerveden pohjoisosassa Iso Marjakarin edustalla.

Levätilannetta voi seurata Suomen Ympäristökeskuksen Järvi&Meriwiki palvelun avulla, johon kirjataan vakiohavaintopaikkojen levätilanne. Palveluun voi myös tallentaa omia levähavaintojaan. Älypuhelimiin ladattavan Levävahti-sovelluksen avulla voi myös seurata levätilannetta ja tallentaa havaintoja. Varsinais-Suomen ELY-keskukseen voi ilmoittaa levähavainnoista Lounais-Suomen alueella (p. 0295 022 530).


 

Lisätietoja:

Maria Hughes, harjoittelija                                 p. 0295 022 530

Janne Suomela, johtava asiantuntija                 p. 0295 022 947


Alueellista tietoa