Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Lippukokeiluja Paimio-Turku linja-autoliikenteessä 1.7.2019 alkaen (Varsinais-Suomi)

TLO Oy jatkaa liikennöintiä Paimio-Piikkiö-Turku linja-autoliikenteessä 1.7.2019. ELY-keskus on yhteistyössä Paimion kaupungin ja Turun seudullisen viranomaisen kanssa kilpailuttanut liikenteen seuraavalle kolmivuotiselle sopimuskaudelle. Liikenteessä kokeillaan kesästä lähtien alennettuja hintoja ja uutta arvokorttituotetta. Föli-alueella liput eivät muutu.

Paimio-Piikkiö-Kaarina-Turku linjaston 700-709 ja PA1-PA4 nykyinen liikennöintisopimus päättyy 30.6.2019. Varsinais-Suomen ELY-keskus on yhteistyössä Paimion ja Turun seudullisen viranomaisen kanssa kilpailuttanut liikenteen kolmeksi vuoden ajaksi. Sopimukseen sisältyy optiomahdollisuus kahdeksi vuodeksi.

Reitit ja aikataulut pääosin ennallaan

Liikennöintiä koskevan tarjouskilpailun voitti TLO Oy. Linjaston autot ajavat edelleen Fölin väreissä, koska osa reitistä Piikkiö-Turku on Föli-aluetta. Reitistöllä liikennöi jatkossa viisi teliautoa ja yksi tavallinen linja-auto. Tarkoituksena on ollut varmistaa istumapaikkojen riittävyys ruuhkaisemmissakin vuoroissa. Aikataulussa säilyvät myös aamun ja iltapäivän nopeat moottoritievuorot Paimiosta Turkuun ja takaisin. Liikenteen reitit ja aikataulut säilyvät pääosin nykyisen liikennöinnin kaltaisina, mutta lipputuotteisiin tulee muutoksia. Liikennöintiaikataulut löytyvät liikennöitsijän kotisivuilta www.tlo.fi ja Matkahuollon aikataulupalvelusta www.matkahuolto.fi.

Muutoksia lipputuotteisiin ja maksutapoihin

Paimio-Turku liikenteessä uutta on pankkikorttimaksumahdollisuus. Asiakkaat voivat 1.7.2019 alkaen maksaa matkan ja ladata kausi- tai arvokortit pankkikortilla.

Käynnistyvällä sopimuskaudella kokeillaan Paimion aloitteesta matkalippujen hintojen alentamista. Kokeilun aikana seurataan, miten hintojen alentaminen vaikuttaa matkustusmääriin. Paimiolaisten aikuisten ja lasten kertalippuihin tulee kautta linjan 10 % hinnanalennus. Uutena matkustustuotteena käyttöön otetaan arvokortti, josta on omat versiot aikuisille, nuorille (12-19 v) ja lapsille (4-11 v). Aikuisten avokorttimatka on 20 %, nuorten 30 % ja lasten 60 % halvempi kuin aikuisen kertamatka. Lippuvalikoimassa säilyy myös kausituote, joka mahdollistaa matkustamisen Paimion ja Turun välillä sekä myös vaihtomatkustamisen Föli-viranomaisalueella. Föli-alueen hinnat eivät muutu.

Kausituote on toistaiseksi matkustajille jo tuttu Matkahuollon seutulippu. Kausituotteeseen sisältyy vaihto-oikeus Föli-alueella. Seutulippu on mahdollista hankkia Matkahuollosta tai linja-autosta. Kausituotteen lataaminen onnistuu myös autossa. TLO mahdollisesti lanseeraa oman Paimio-Turku kausituotteen myöhemmin sopimuskauden aikana.

Arvokorttituote on TLO:n oma tuote ja korttipohjan voi tilata TLO Oy:n www-sivuilta (https://tlo.fi/arvokortti-paimio-turku). Arvokortin voi ladata autossa. Elokuusta lähtien korttipohjan voi hankkia ja ladata myös Paimion kaupungin palvelupisteessä. Tarkka päivä palvelun käynnistymiselle ei ole vielä tiedossa.

Liikenteessä käy edelleen normaalisti Matkahuollon peruskoululaisten liput sekä Kelan toisen asteen opiskelijoiden seutulippu. Paimion Matkahuolto myy ja lataa koululaisten ja opiskelijoiden lipputuotteita.

Lisätietoja lipputuotteista sekä niiden ostamispaikoista ja lataamisesta löytyy liikennöitsijän kotisivuilta www.tlo.fi.

Lisätietoja liikenteestä

- TLO Oy: Hannu Lehmus p. 0400 522 222

Lisätietoja hankinnasta

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: Markus Kivelä, p. 050 396 3107 ja Soile Koskela, p. 040 749 5899

 


Alueellista tietoa