Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Liikennekysely valtatien 26 ja maantien 387 kehittämisestä (Kaakkois-Suomi)

Lappeenrannan ja Helsingin välillä autoilijoilla on valittavana useita matka-ajoiltaan lähes tasavertaisia reittejä.  Vaihtoehtoina on joko valtatie 6 Kouvolan kautta, valtatie 26 Taavetista Haminan kautta tai maantie 387 Vaalimaalle ja sitten valtatietä 7 rannikkoa pitkin Helsinkiin.

Valtateillä 6 ja 7 on käynnissä isot kehittämishankkeet väleillä Taavetti–Lappeenranta sekä Hamina–Vaalimaa . Valmistuessaan vuonna 2018 ne parantavat merkittävästi Kaakkois-Suomen liikenneolosuhteita. Uudistusten myötä matkojen ja kuljetusten reitit saattavat muuttua, mistä johtuen liikennekysyntä valtatiellä 26 (Hamina–Taavetti) ja maantiellä 387 (Vaalimaa–Lappeenranta) voi kasvaa.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt valtatien 26 ja maantien 387 palvelutasosta, rooleista sekä kehittämisestä tieverkollisen selvityksen, joka valmistuu kesällä 2017. Selvitykseen liittyen järjestetään kysely alueen liikenteen toimijoille ja niille, jotka ovat kiinnostuneita valtatien 26 ja maantien 387 tie- ja liikenneolosuhteiden parantamiseen liittyvistä toimista. Kyselyyn voi vastata seuraavan linkin kautta:https://maptionnaire.com/fi/2298/

Vastaamalla kyselyyn on mahdollista esittää näkemyksiä  nykytilanteen ongelmista ja tulevaisuuden haasteista sekä painotuksia teiden kehittämistarpeista tieverkollista selvitystä valmistelevalle työryhmälle Vastausaikaa on 26.3.2017 saakka. Vastaamiseen menee noin 10 minuuttia.

Lisätietoja:      

Jussi Kailasto, liikennejärjestelmävastaava
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
jussi.kailasto (at) ely-keskus.fi
puh. 040 541 9854


Alueellista tietoa