Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Levät hieman runsastuneet Saaristomerellä (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Saaristomerellä on tehty ajankohtaan nähden keskimääräistä enemmän havaintoja sinilevästä. Sisävesillä sen sijaan levähavaintojen määrä on pysynyt paljolti viime viikon kaltaisena.

Sisävesien vakiohavaintopaikoista vähän levää on havaittu Painion havaintopaikalla Somerolla, Dragsfjärdenissä Kemiönsaarella, Aurajoen Maarian altaassa, Katismaan uimarannalla Säkylän Pyhäjärvessä, Isojärven Eekvistinselällä Pomarkussa, Sääksjärvessä Madekallion havaintopaikalla Kokemäellä ja Valkjärven Isoselällä Siikaisissa. Runsaasti levää on havaittu Köyliönjärven Yttilän Ottassa ja Isojärven Vähäselällä Pomarkussa. Vakioseurannan ulkopuolelta Salon Hirsijärvessä on esiintynyt sinilevää heinäkuusta lähtien ja ainakin järven pohjoispuolella sitä on yhä runsaasti.

Saaristomeren vakiohavaintopaikoista hieman levää on havaittu Genbölen uimarannalla ja Lillvikenissä Kemiönsaarella, Utössä ja Söderbyssä Paraisilla, Merimaskun Kirkonsalmessa ja Kihdin pohjoispuolella Kustavissa. Harvaluodon uimarannalla Kaarinassa on tehty havainto runsaasta leväesiintymästä.

Lisätietoja:

tarkastaja Elisa Vartiainen puh. 0295 022 530

ylitarkastaja Asko Sydänoja puh. 0295 022 949


Alueellista tietoa