Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Lapuan- ja Kyrönjoen pengerrysalueiden tulvavaroituspalvelu on avattu (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Lapuan- ja Kyrönjoen pengerrysalueita koskeva tulvavaroituspalvelu on avattu. Palvelun tarkoituksena on parantaa maanomistajien ja asukkaiden mahdollisuuksia omatoimiseen varautumiseen tulvatilanteen sattuessa.

Palvelun kautta lähetetään varoitusviesti, mikäli Lapuanjoen tai Kyrönjoen vedenpinta nousee niin korkealle, että pengerrysalueille joudutaan päästämään vettä. Varoitusviestit lähetetään matkapuhelimeen tekstiviestinä, mutta viesteihin ei voi vastata. Varoitusviestin vastaanottaminen on tilaajille maksuton.

Palveluun voi liittyä täyttämällä verkkosivulla www.ely-keskus.fi/web/tulvatpohjanmaa olevan ilmoittautumislomakkeen tai soittamalla virka-aikana 0295 027 646. Liittymisen yhteydessä tarvitaan seuraavat tiedot: nimi, matkapuhelinnumero (GSM), sähköpostiosoite (jos on) sekä pengerrysalue(et), joihin henkilö kuuluu.

Tulvavaroituspalveluun on jo syötetty noin sata yhteystietoa. Yhteystiedot oli mahdollista ilmoittaa viime kesänä tehdyn kyselyn yhteydessä. Mikäli olet kyselyn yhteydessä ilmoittautunut mukaan tulvavaroituspalveluun, sinun ei tarvitse ilmoittautua uudestaan. Näihin numeroihin on lähetetty tulvavaroituspalvelun testiviesti 1.2.2016. Jos et ole saanut testiviestiä, ilmoittaudu palveluun yllä mainittujen ohjeiden mukaisesti.

Viime kesänä tehtiin Kyrön- ja Lapuanjoen pengerrysalueiden maanomistajille ja asukkaille kysely tulviin varautumisesta ja tulvatiedottamisesta. Kyrönjoella ja Lapuanjoella on laajoja pengerrettyjä peltoalueita, joille johdetaan tulvavesiä, kun tulva uhkaa asutusta. Pengerrysalueet on mitoitettu kerran 20 vuodessa toistuvalle tulvalle, joten veden johtaminen pengerrysalueille on suhteellisen harvinainen tilanne.

Lapuan- ja Kyrönjoen pengerrysalueiden tulvavaroituspalvelu liittyy Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksessa meneillään olevaan Tehostettu tulviin varautuminen ja tulvatiedottaminen -hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on tehostaa Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan asukkaiden omatoimista tulviin varautumista ja tulvatiedottamista.

Lisätietoja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta:

  • Projektipäällikkö Satu-Mikaela Burman, puh. 0295 027 646

 


Alueellista tietoa