Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Lapin ETNO etsii lappilaista työnantajaa
Hyvä Työnantaja -tunnustuksen saajaksi (Lapin ELY-keskus)

Lapin etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNO myöntää ensimmäistä kertaa tänä syksynä Lapin ETNOn Hyvä Työnantaja -tunnustuksen. Tunnustus jaetaan esimerkilliselle lappilaiselle työnantajalle maahanmuuttajataustaisen nuoren onnistuneesta työllistämisestä ja siten kotoutumisen ja hyvien etnisten suhteiden edistämisestä. Lapin ETNO tähtää toiminnallaan nuorten aseman vahvistamiseen.

Maahanmuuttajien työttömyysaste on huomattavasti kantaväestön työttömyysastetta korkeampi ja maahanmuuttajataustaisten nuorten riski päätyä työvoiman ja opiskelun ulkopuolelle on jopa nelin-viisinkertainen kantaväestön nuoriin verrattuna. Tunnustuksen tavoitteena on kiinnittää lappilaisten työnantajien huomio maahanmuuttajien työllistämiseen: kannustaa työllistämään maahanmuuttajataustaisia nuoria sekä parantaa näin nuorten yhdenvertaisia mahdollisuuksia vaikuttaa ja toimia suomalaisessa yhteiskunnassa.

Tunnustus voidaan myöntää työnantajalle, joka on työllistänyt alle 30-vuotiaan maahanmuuttajataustaisen nuoren ja jonka kotipaikka on Lapissa tai joka harjoittaa merkittävää toimintaa Lapissa. Esityksiä työnantajista voivat tehdä 8.9.–27.10.2013 yksityishenkilöt, yhteisöt, yritykset ja muut organisaatiot sekä työllistyneet nuoret itse.

Tunnustuksen saava työnantaja julkistetaan ja tunnustus jaetaan marraskuussa.

Lisätietoja:

www.ely-keskus.fi/lappi  > MUUTA AJANKOHTAISTA > Ehdota Lapin ETNOn Hyvä Työnantaja -tunnustuksen saajaa!

Lapin ETNOn sihteeri Mirva Petäjämaa, puh. 0295 037 108, [email protected]

Lapin ETNOn puheenjohtaja Ossi Takkinen, puh. 0400 698 598, [email protected]


Alueellista tietoa