Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Kylmäojantien ja Vanhan Nurmeksentien kevyen liikenteen järjestelyt Kontiolahdella ovat valmistuneet (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Maanteiden 15715 (Kylmäojatie) ja 15716 (Vanha Nurmeksentie) kevyen liikenteen järjestelyt -hanke, Kontiolahdella, on valmistunut. Hankkeessa parannettiin kevyen liikenteen ja joukkoliikenteen olosuhteita sekä liikenneturvallisuutta.

Vanhan Nurmeksentien varteen rakennettiin uusi 2,6 kilometrin pituinen kevyen liikenteen väylä. Kylmäojantielle rakennettiin erillinen kevyen liikenteen väylä Kylmäojan koulun ja Vanhan Nurmeksentien välille. Koulun kohdan pysäkeille tulee vielä pysäkkikatokset tämän syksyn aikana. Koulun kohdan linja-autopysäkille tulee jatkossa mahtumaan kaksi linja-autoa.

Kylmäojantielle tehtiin myös uutta päällystettä ja korjattiin huonokuntoista kevyen liikenteen väylää välillä Ellintie-Rahtarintie. Lisäksi kevyelle liikenteelle rakennettiin uusi erillinen tasoylikäytävä radan kohdalle.

Kylmäojantie siirtyy lokakuun alusta Kontiolahden kunnan ylläpidettäväksi ja se on Kontiolahden kunnan hallinnoima katu sen jälkeen, kun kunnanhallitus on tehnyt kadunpitopäätöksen ja muuttanut alueen kaavoitusta.

Hanke toteutettiin Pohjois-Savon ELY-keskuksen ja Kontiolahden kunnan yhteisrahoituksella ja sen kokonaiskustannukset olivat noin 0,7 milj. euroa. Pääurakoitsijana toimi Destia Oy.

Lisätietoja

Pohjois-Savon ELY-keskus
Investointivastaava Kari Leinonen p. 0295 026 739

 


Alueellista tietoa