Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Kukkolassa rakennusperinnepäivät (Lapin ELY-keskus)

Maisemat Ruotuun – hanke järjestää yhteistyössä Väylän komeat maisemat-hankkeen kanssa Kukkolassa rakennusperinnepäivät maanantaina ja tiistaina 13.-14.5.2013 kello 16-20

 
                                                                                          Kuva: Piritta Peurasaari

Punamultamaalin keittotalkoot

Kukkolan kyläyhdistys järjestää koskenrannassa perinnepäivien yhteydessä punamultamaalin keittotalkoot. Maalia voi tulla hakemaan aikaisintaan maanantai-iltana. Maalia tehdään iso tynnyrillinen, joten sitä riittänee muillekin kuin kala-aittojen omistajille, joille maali on esisijaisesti tarkoitettu. Järjestäjät toivovat kala-aittojen omistajia ja muuta talkooväkeä osallistumaan perinteitä vaalivaan tapahtumaan.

Ikkunankunnostuskurssi

Perinnepäivien ohjelmaan kuuluu myös ikkunankunnostuskurssi. Kurssilla saa tietoa oikeaoppisesta vanhan ikkunan kunnostuksesta ja maalauksesta perinteisellä öljyvärillä. Ikkunakurssin opettaja Satu Piispanen sekoittaa itse öljymaalia ja kurssilaiset voivat maalata ikkunoitaan hänen sekoittamallaan maalilla. Maalin teko on helppoa ja kurssin jälkeen jokainen etevä kurssilainen voi sekoittaa maaleja itse. Aluksi ikkunat raaputetaan vanhoista maaleista. Sen jälkeen Satu opettaa kittausta ja lasin laittoa. Kurssilaisilta peritään 30 Euron osallistumismaksu. Se sisältää maalin ja kitin sekä opetuksen kahtena iltana. Jokainen voi tuoda oman kunnostettavan ikkunan mukaan. Kurssilla ikkunankorjauksessa pääsee alkuun ja sen opeilla voi kunnostusta jatkaa itsenäisesti kotona.

Työnäytöksiä

Vähän ylempänä rantatiellä on päivien aikaan hevosmetsurinäytös, jossa Hevosmetsuri Peter Ekholm hevosineen kunnostaa rantaniittyä ja hakamaata perinteisillä työhevosilla. Hevosilla kasataan rannassa viime vuonna kaadettuja puita. Hevosilla tehty maisematyö ei aiheuta maahan syviä ajouria, kuten isot työkoneet. Työhevoset ovat töissä Tullinrannan kohdalla tai siitä vähän pohjoiseen sijaitsevalla hakamaalla.

Talkoissa on lisäksi talkoo- ja kurssilaisille puuro- ja kahvitarjoilu!

Lisätietoja:

Maalinkeiton työnjohtaja Petri Leinonen p. 040 581 8477
Ikkunankunnostuskurssin opettaja: Arkkitehti Satu Piispanen p. 040 824 3258
Suunnittelija ja projektipäällikkö Piritta Peurasaari p. 040 740 6497

 


Alueellista tietoa