Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Korjausvelkaohjelman myönteiset vaikutukset Keski-Suomessa (Keski-Suomen ELY-keskus)

Hallituksen kärkihankkeena toteutettava liikenneväylien korjausvelan lyhentäminen tuo Keski-Suomeen vuosina 2016–2018 noin 20 miljoonaa euroa. Summa tulee perusväylänpitoon kohdennettavien varojen päälle. Summalla katkaistaan liikenneväylien rapistumisen eteneminen. Lisärahalla ei voida saattaa kuntoon jokaista parannusta vaativaa kohdetta. 

Keski-Suomessakin korjattavia kohteita on määritelty yhdessä elinkeinoelämän ja muiden väylästön käyttäjien kanssa niiden tarpeita kuunnellen. Toisaalta on arvioitu myös turvallisuusriskejä. Tulevan kesän osalta korjausvelkarahaa käytetään seuraavien kohteiden parannustöihin:

  • Valtatie 18 Multia – Väätäiskylä
  • Seututie 610 Korospohja – Tammijärvi
  • Seututie 648 Saarijärvi – Kannonkoski (ulottuu vuoteen 2017)
  • Seututie 775 Kalliojärvi – Viitajärvi

Vuosille 2017-2018 jää vielä runsaasti kohteita, joista suurimpana on Vuonteensalmen sillan uusiminen Laukaassa. Osittain parannuskohteet täsmentyvät jatkosuunnittelussa.

– Keski-Suomeen saatu lisärahoitus on erittäin tervetullut lisä tiestömme kunnostuksiin. Vaikka kaikkia alueen huonokuntoisia tieosuuksia ei saadakaan kunnostettua, kohdennetaan lisärahoitus tehokkaasti ja vaikuttavasti elinkeinoelämän ja työmatkaliikenteen tarpeet huomioiden, vt. ylijohtaja Jukka Lehtinen Keski-Suomen ELY-keskuksesta kertoo.

– ELY-keskus haluaa kiittää syksyn aikana vuoropuhelussa mukana olleita yrityksiä ja järjestöjä. Tiestön kunnon tunnemme hyvin, mutta saimme paljon arvokasta lisätietoa eri toimijoiden tarpeista oman toimintansa näkökulmasta, Lehtinen jatkaa.

Edellisten korjausvelkakohteiden lisäksi liikenneväyliä kunnostetaan normaalilla ELY-keskukselle myönnetyllä määrärahalla vuoden 2016 aikana useilla miljoonilla euroilla. Merkittävimmät päällystyskohteet ovat valtateillä 9 ja 23 sekä kantatiellä 77. Perusväylänpitona toteutettaviin kohteisiin saattaa tulla vielä muutoksia.

Liitteet:

Kartta Keski-Suomen päällystys- ja korjausvelkakohteista 2016

Korjausvelkaohjelma vuosille 2016-2018, Liikennevirasto
Liikenne- ja viestintäministeriön tiedote 5.2.2016: Liikenneverkon korjausvelkaa vähennetään asiakkaita kuunnellen

Lisätietoja:

Toiminnanohjauspäällikkö Tiina Lamminmäki
p. 0295 024 697

Johtaja Jukka Lehtinen
p. 0295 024 698

 


Alueellista tietoa