Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Kolme kuljettajaa suuntasi RekryKoulutuksesta maantielle

Kuopiolainen Kuljetusliike T. Koistinen sai uusia ammattikuljettajia RekryKoulutuksen avulla. Pula logistiikka-alan osaajista korostuu Pohjois-Savon luvuissa.

Kuljetusliike T. Koistinen hallityksen jäsen Tero Väänänen istuu rekan ohjaamossa ovi auki.
Tero Väänänen ja koko Kuljetusliike T. Koistisen väki sai tänä syksynä joukkoonsa lisää kuljettajia rekrytointikoulutuksen avulla.

Kova tarve ammattitaitoisista kuljetustyöntekijöistä on edellisvuosien tapaan korostunut Pohjois-Savon ELY-keskuksen RekryKoulutuksen kysynnässä. Kuopiolainen Kuljetusliike T. Koistinen Oy sai tänä syksynä kolme uutta työntekijää maanteille yhdistelmäajoneuvonkuljettajien RekryKoulutuksesta. Taustalla oli erityisesti halu ottaa yritykselle lisää kuljetuksia.

– Hommat ovat olleet meillä työntekijöiden osalta tähän asti hyvin reilassa. Sitten meille tuli eteen lisäajojen mahdollisuus ja samaan aikaan maailmantilanne vaikutti työntekijöiden määrään, avun tarve oli merkittävä, Timo Koistinen kertaa.

Kuljetusliike T. Koistinen tarjoaa kuljetus- ja kuriiripalveluita esimerkiksi elintarvike- ja pakastekuljetuksiin, muuttoihin ja pikapakettikuljetuksiin. Kuljetusliike on perustettu vuonna 2012, ja vakituisia työntekijöitä on 11. Toimipaikka on Kuopiossa, mutta yritys palvelee koko kotimaan alueella. Tavoitteena on tehdä kuljetukset mahdollisimman yksinkertaisiksi, mikä edellyttää työntekijöiltä ammattitaitoa.

Koulutus alkoi helmikuussa ja päättyi syyskuun lopulla, ja kaikki kolme koulutettavaa suorittivat yhdistelmäkortit uutta työtä varten. Kouluttajana toimi CAP-Autokoulu.

Koistinen kertoo, että yhteistyö Pohjois-Savon ELY-keskuksen kanssa oli rekrytointikoulutuksen aikana sujuvaa, ja kouluttaja piti yrityksen hienosti ajan tasalla. Työpaikalla erityisesti kokenut työntekijä ja yrityksen hallituksen jäsen Tero Väänänen on opastanut uusia tulevia työntekijöitä talon tavoille.

– Tästä rekrytointiprosessista ei ole moitteen sanaa. Tärkeintä on, että uudella työntekijällä on motivaatio kohdallaan eli halua työskennellä maisemakonttorissa, Koistinen sanoo.

 

Kuljettajia yli sataan työpaikkaan

Timo Koistinen sanoo, että RekryKoulutuksen selkein etu on se, että prosessi on yritykselle vaivaton. Uusien työntekijöiden kouluttaminen kestää pääsääntöisesti kolmesta kuuteen kuukauteen.

– Nopealla aikataululla tässä on hankala meidän alallamme toimia lupienkaan kannalta, mutta kun tietää, että on kuskin tarve tulossa, tämä on toimiva ratkaisu.

Tänä vuonna kuljettajan tehtäviin on haettu RekryKoulutuksen avulla tekijöitä yli sataan työpaikkaan.  RekryKoulutuksella eri aloille avautuneista työpaikoista Pohjois-Savossa. Yhteensä työpaikkoja on avautunut alueella RekryKoulutuksen kautta yli 400. 

Koistinen pohtii, että uusia kuskeja tarvittaisiin myös kesäksi, ja tähän mietitään yhtenä vaihtoehtona uutta rekrytointikoulutusta.

Artikkeli julkaistu Savon Yrittäjien Yrittäjäsanomissa 4/2022.

 

Tietolaatikko:
​​​RekryKoulutus auttaa löytämään ja kouluttamaan yrityksen uudet osaajat
  • RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto, jos et työnantajana löydä ammattitaitoisia työntekijöitä eikä alan osaajia valmistu lähiaikoina.
  • RekryKoulutus räätälöidään yrityksen tarpeisiin. Koulutus voidaan suunnitella myös yhteistyössä useamman työnantajan kanssa. Koulutus kestää pääsääntöisesti 3–6 kuukautta, vähimmäiskesto on 10 koulutuspäivää.
  • Työnantaja ja ELY-keskus rahoittavat koulutuksen yhdessä. Työnantajan osuus on 30 prosenttia hankintasopimuksen mukaisesta kokonaishinnasta.
  • Palvelu myös antaa opiskelijoille ammatillista osaamista työtehtävään työnantajan tarpeen mukaan.
  • Työnantajan tarpeisiin räätälöity työpaikkasuomi-kielikoulutus parantaa ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden valmiuksia selviytyä suomen kielellä työssään.

Lisätietoja antaa Pohjois-Savon ELY-keskuksen ylitarkastaja Pia Leinonen p. 0295 026 233