Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Kesä aikaa rakentaa uutta alkua (Lapin ELY-keskus)

Kesä ja loma antavat meille aikaa miettiä unelmien toteuttamista. Riippumatossa lepäillessä oma liikeideasi voi kirkastua tai huomaat ajatuksesi yrittäjyydestä kypsyneen. Silloin on oikea hetki ottaa yhteyttä Yritys-Suomen palveluihin ja selvittää asiantuntijoiden kanssa yrittäjyyden suunnittelua ja toteuttamista käytännössä.

Yritys-Suomen valtakunnallisessa puhelinpalvelussa toimii kymmenen yritysneuvojaa eri puolilla Suomea. Lapissa puhelinpalveluun vastaavat Heidi Huhtaniemi ja Pentti Rautiainen. Heiltä kysytään yleisimpiä yrityksen perustamiseen liittyviä asioita.  He antavat myös tietoa julkisista yritys- ja työnantajapalveluista mm. ELY-keskusten, TE-toimistojen, Patentti-ja rekisterihallituksen, verohallinnon, Tekesin ja Finnveran palveluista.

- Ohjaamme myös tarvittaessa seudulliseen tai muuhun asiantuntijapalveluun, kertoo Heidi.

Yritys-Suomen puhelinpalveluun tulee vuosittain noin 16 000 puhelua ja sähköisellä lomakkeella noin 1000 palvelupyyntöä. Puhelinneuvojilta kysytään laaja-alaisesti yrittäjyyteen liittyvistä asioista.

Pentti Rautiainen toimii yritysneuvojana Yritys-Suomen valtakunnallisessa puhelinpalvelussa.

- Esimerkiksi henkilö suunnittelee yrityksen perustamista ja  pyytää meitä selvittämään mitä pitäisi tietää yritysmuodoista, verotuksesta, vakuuttamisesta, sosiaaliturvasta tai perustamisasiakirjoista, Pentti sanoo.


- Starttirahasta tai työntekijän palkkaamisesta kysytään lähes päivittäin.  Halutaan myös tietää, mistä saa apua liikeidean arviointiin tai liiketoimintasuunnitelman tekemiseen tai mistä voi saada rahoitusta yritystoimintaan, investointeihin, kehittämiseen ja palkkakustannuksiin.

Puhelinneuvojilta kaivataan myös neuvoja yritystoiminnan kehittämiseen ja kansainvälistymiseen kaivataan.

-  Tehtäväkenttämme on laaja joten täytyy nopeasti pystyä tunnistamaan asiakkaan ongelma ja löytää vastaus. On pystyttävä antamaan tietoa enemmän mitä asiakas kysyy sekä ohjata asiakasta hankkimaan omatoimisesti lisää tietoa kyseisestä asiasta, Heidi ja Pentti tiivistävät oman työkenttänsä.

Oma Yritys-Suomi
yhä tutummaksi

Oma Yritys-Suomi palvelee aina silloin kun yrittäjällä on tarve kehittää toimintaansa tai yrityksen perustajalla on halu aloittaa oman yrityksensä suunnittelu.

Oma Yritys-Suomi -palvelun käyttäjämäärät ovat olleet positiivisessa nousussa palvelun perustamisesta lähtien. Toukokuun loppuun mennessä yrityspalveluun oli tullut jo yli 7000 käyttäjää.

Heidi Huhtaniemi kertoo, että palvelu on otettu pääsääntöisesti hyvin vastaan ja kiitoksia palvelusta on tullut lähinnä Yritys-Suomen verkkosivujen kautta.

- Sähköisten hakemusten täyttämisessä asiakkailla on ollut joskus kysyttävää, mutta olemme pystyneet neuvomaan heitä niin, että asiakas on pystynyt täyttämään lomakkeen.


Lisätiedot:

Yritysasiakkuuspäällikkö Susanna Jänkälä, Lapin ELY-keskus, p. 0295 037 056

 

yrityssuomi.fi

 


 

 

 

 


Alueellista tietoa