Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Kehä II:n Hiidenkallion tunnelin korjaustyöt etenevät viimeiseen vaiheeseensa (Uudenmaan ELY-keskus)

Espoossa sijaitsevan Hiidenkallion tunnelin liikenteenhallintaan ja valaistukseen liittyvät korjaustyöt aiheuttavat muutoksia Kehä II:n liikennejärjestelyihin ja urakan kestoon. Tunnelissa otetaan käyttöön 30 km/h nopeusrajoitus ja yksi ajokaista suuntaansa. Liikennejärjestelyt puretaan heti, kun urakkaan liittyvät työt tunnelissa ovat valmiit ja tarkastettu, viimeistään 12.2.2016.

 

Hiidenkallion tunnelin liikenteenhallintalaitteiden ja valaistuksen korjaustyöt ovat edenneet viimeiseen vaiheeseen, jossa uudet valaisimet ja muut urakassa hankitut laitteet asennetaan tunnelin länsipuolelle sen eteläosuudella.

Urakan työturvallisuuden turvaamiseksi nykyisiä liikennejärjestelyitä laajennetaan siten, että viimeisetkin laite- ja kaapeliasennukset voidaan toteuttaa ja järjestelmä ottaa käyttöön kokonaisuudessaan. Jatkossa tunnelissa liikenne ohjataan molemmista suunnista työmaajärjestelyin kavennetulle 3,5 metrin levyiselle tilapäiselle ajokaistalle. Nopeusrajoitus lasketaan kyseisessä kohdassa 30 km/h:iin ja osuudelle asennetaan ajosuunnat erottava suojaus.  Nykyinen kiertotiejärjestely (Karapellontie – Karatie – Nihtisillantie) jää voimaan uusien järjestelyjen rinnalle.

Järjestelyt toteutetaan 28.- 29.12 ja 29.- 30.12 välisinä öinä ja ne puretaan kokonaisuudessaan heti, kun urakkaan liittyvät työt ovat tunnelissa valmistuneet ja tarkastettu, viimeistään 12.2.2016. Urakka-aikaa on pidennetty aiemmin ilmoitetusta urakan aikana esiintyneiden saneeraustarpeiden takia.

 

Karttalinkki tunnelipaikalle:

Hiidenkallion tunneli

 

Lisätietoja:

  • Rakennuttaja: Lauri Kapanen, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, puh. 0295 502 9176, [email protected]
  • Urakoitsija: Mikko Posti, Imtech Traffic & Infra Oy / Suomen Sähkörakennus, puh. 040 535 3474, [email protected]
  • Valvontakonsultti: Jussi Pesonen, Sito Rakennuttajat Oy, puh. 020 747 6543, [email protected]

Alueellista tietoa