Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Käyttökatko maaseutuhallinnon tietojärjestelmissä elo-syyskuussa (Pohjois-Savo)

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan tietojärjestelmien ja sähköisen asioinnin palveluiden käyttökatkon aikana 17.8.-4.9.2017 rahoitusta tai maksatusta ei pysty hakemaan sähköisesti. Katkon aikana ei tehdä myöskään tuki- tai maksupäätöksiä. Katko koskee mm. hanke- ja yritystukia sekä maatalouden aloitus- ja investointitukia.

Tukihakemus

Jos asiakkaalla on tarve saada rahoitushakemus vireille katkon aikana, kannattaa hänen ottaa yhteys rahoitusasiantuntijaan. Tukihakemuksen saa tarvittaessa vireille myös paperilomakkeella, mutta se ei kuitenkaan nopeuta käsittelyä käyttökatkon takia.

Tuen maksatus

Tuen maksatusta kannattaa hakea hyvissä ajoin ennen katkoa. Toukokuun loppuun mennessä saapuneet maksatushakemukset pyritään käsittelemään ELY-keskuksessa ennen käyttökatkoa, maksatuspäällikkö Arja Hämäläinen kertoo. Hakijan kannattaa huomioida, että huolellisesti täytetty maksuhakemus asianmukaisine liitteineen sujuvoittaa maksuhakemuksen käsittelyä.

Maksuhakemuksen toimittaminen paperilla ei nopeuta maksun käsittelyä, joten maksuhakemus kannattaa toimittaa joko ennen katkoa tai katkon jälkeen sähköisesti. Käsittelemättä jääneitä maksuhakemuksia pyritään käsittelemään ja valmistelemaan käyttökatkon aikana, ja ne pyritään saamaan heti katkon jälkeen maksuun.

Järjestelmät, joihin katko vaikuttaa

Hyrrä-asiointipalvelun lisäksi katko vaikuttaa Vipu-palveluun sekä Eviran tietojärjestelmiin. Sähköinen asiointi ja hakemusten käsittely jatkuu normaalisti katkon jälkeen, ellei maaseutuvirasto ilmoita käyttökatkon jatkumisesta. Mahdollisia häiriöitä voi kuitenkin ilmetä vielä katkon jälkeen tai ennen sitä.

Käyttökatko johtuu koko hallinnonalaa koskevasta IT-ympäristön uudistamishankkeesta. Uudistaminen on välttämätöntä tehdä, jotta varmistetaan tietojärjestelmien ja asiointipalveluiden luotettava käyttö. Pahoittelemme katkosta aiheutuvaa haittaa.

Lue katkosta ja sen vaikutuksista tarkemmin Maaseutuviraston tiedotteesta. Seuraa katkon uutisointia myös Maaseutuviraston ja Eviran verkkosivuilta.

 

Lisätietoja Pohjois-Savon ELY-keskuksesta antavat:

Maksatuspäällikkö Arja Hämäläinen, arja.hamalainen(a)ely-keskus.fi, p. 0295 026 658
Maaseutuyksikön päällikkö Juha Kaipiainen, juha.kaipiainen(a)ely-keskus.fi, p. 0295 026 692

Maksatusasiantuntijoiden yhteystiedot:

  • Hanketuet: Kristiina Back, kristiina.back(a)ely-keskus.fi, p. 0295 026 680
  • Yritystuet: Merja Korhonen, merja.korhonen(a)ely-keskus.fi, p. 0295 026 666
  • Maatalouden aloitus- ja investointituet: Kaisa Rissanen, kaisa.rissanen(a)ely-keskus.fi, p. 0295 026 683

Rahoitusasiantuntijoiden yhteystiedot

  • Hanketuet: Eija Äärilä. eija.aarila(a)ely-keskus.fi, p. 0295 026 623
  • Leader hanketuet: Tuulikki Vesterinen, tuulikki.vesterinen(a)ely-keskus.fi, p. 0295 026 639
  • Yritystuet: Eija Äärilä. eija.aarila(a)ely-keskus.fi, p. 0295 026 623 ja Pekka Stjerna, pekka.stjerna(a)ely-keskus.fi, p. 0295 026 625
  • Maatalouden aloitus- ja investointituet: Juha Ikäheimo, juha.ikaheimo(a)ely-keskus.fi, p. 0295 026 010 ja Eija Eskelinen, eija.eskelinen(a)ely-keskus.fi, p. 0295 026 704

Alueellista tietoa