Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Kansainväliseen rekrytointiin pureutuva valtakunnallinen Talent Boost Summit -tapahtuma järjestetään syksyllä Vaasassa

Talent Boost Summit on valtakunnallinen tapahtuma, jonka tavoitteena on löytää keinoja siihen, miten yhdessä kansainvälisten osaajien avulla voidaan ratkaista osaajapulaa, luoda uusia innovaatioita ja kasvua sekä edistää Suomen elinvoimaisuutta. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Vaasassa 22. marraskuuta.  

Viidettä kertaa järjestettävä vuosittainen Talent Boost Summit kokoaa marraskuussa yhteen ihmisiä kansainvälisen työvoiman kysymysten ympärille. Vaasassa Åbo Akademin tiloissa järjestettävässä tapahtumassa on luvassa mielenkiintoisia puhujia, kansainvälistä tunnelmaa sekä verkostoitumista niin yritysten kuin alan asiantuntijoidenkin kanssa. Tapahtuman varsinainen ohjelma on yksipäiväinen, mutta osallistujilla on mahdollisuus jatkaa verkostoitumista seuraavana päivänä virtuaalisesti. 
 
– Vaasassa erinomaiset puitteet tapahtumalle tarjoavat meren läheisyys, kaksikielisyys sekä pitkä perinne kansainvälisestä toimintaympäristöstä, kertoo tapahtuman koordinaattori Anna Korsbäck.  
 
Talent Boost Summit on suunnattu kaikille asiasta kiinnostuneille yrityksille, työnantajille ja muille sidosryhmille. Osallistujia odotetaan lisäksi julkiselta sektorilta, oppilaitoksista sekä kunnista ja kaupungeista. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Työ- ja elinkeinoministeriön, Opetus- ja kulttuuriministeriön, Business Finlandin, Kokka kohti Suomea (Varsinais-Suomen ELY-keskus, ESR) -hankkeen, Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Pohjanmaan TE-palveluiden kanssa. 
 
Osallistujille on tarjolla tuoreita näkökulmia ja tietoa kansainvälisen rekrytoinnin teemoista. Tänä vuonna aihetta tarkastellaan veto- ja pitovoimatekijöistä käsin. Aihe on ajankohtainen, sillä Suomen väestörakenteen muuttuessa yrityksillä on suuri tarve työntekijöille. Siihen kansainväliset osaajat voivat vastata – tuoden samalla yritykselle hyötyä esimerkiksi uusien asiakkaiden ja verkostojen myötä. Talent Boost Summit tarjoaakin toimivaksi havaittuja työkaluja siihen, miten Suomi, sen eri alueet, kunnat, työnantajat tehdään tunnetuksi ja houkuttelevaksi kansainvälisille osaajille.  
 
Katseita ei kuitenkaan suunnata pelkästään ulkomaille, sillä suomalaisissa korkeakouluissa on tälläkin hetkellä noin 20 000 kansainvälistä opiskelijaa. Tapahtumassa puhutaan myös siitä, miten Suomessa jo olevista kansainvälisistä osaajista voidaan pitää kiinni entistä paremmin. 
 
– Suomessa on 309 kuntaa, joista pienin kaupunki on 1 200 asukkaan Kaskinen ja suurin reilun 650 000 asukkaan Helsinki. Niitä yhdistävä tekijä on työvoimapula ja tavoite tehdä toimenpiteitä kilpailukyvyn ja elinvoimaisuuden vahvistamiseksi. Haluammekin nostaa esiin sen, kuinka erilaisia alueita ja kuntia Suomessa on – ja kuinka suuri merkitys niillä on kansainvälisten osaajien houkuttelun ja pitovoiman kannalta, Korsbäck kertoo.  
 
Päivän tarkempi ohjelma julkistetaan syyskuussa, jolloin myös tapahtumaan ilmoittautuminen aukeaa. Osallistuminen on maksutonta. 


Lisätietoa: Anna Korsbäck, anna.korsback@te-toimisto.fi

Lue lisää: Talent Coastline