Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Kainuun työttömyys on jyrkässä kasvussa (Kainuun ELY-keskus)

Kainuun työllisyystilanne vaikeutuu kuukausi kuukaudelta. Lokakuussa irtisanomiset ja lomautukset kasvoivat ja työttömyys pomppasi jo yli neljänneksen vuoden takaista korkeammalle. Työvoiman kysyntä on ollut viime aikoina poikkeuksellisen vähäistä. Työmarkkinat eivät vedä, jolloin työnhakijoiden työttömyysjaksot pitkittyvät. Jo yli viidennes työttömistä on ollut yhtäjaksoisesti yli vuoden työttömänä ja lähes 10 % yli kaksi vuotta.

Kainuun työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimistoon) oli kirjoittautunut lokakuun lopussa 5 432 työtöntä. Se on 394 enemmän kuin syykuussa ja peräti 1 102 enemmän kuin vuosi sitten. Kainuussa työttömyys on kasvanut jo yli 25 % vuoden takaisesta, kun kasvu koko maassa on 16 %.

TE-toimistoon ilmoitettiin lokakuussa 384 uutta avointa työpaikkaa, mikä on yli neljännes vähemmän kuin vuosi sitten. Uusia työntekijöitä tarvittiin lähinnä kaupallisen työn, terveydenhuollon ja sosiaalialan sekä palvelutyön ammattiryhmissä.

Kainuun vaikeaan työllisyystilanteeseen ei ole odotettavissa lähiaikoina paranemista. Työttömyyden uskotaan kasvavan kausivaihtelusta ja lomautuksista johtuen vielä mittavasti talven aikana, jopa yli 600 henkilöllä, jolloin työttömyys kohoaisi päälle 6 000 työttömän lukemiin.

Linkki: Kainuun työllisyyskatsaus, lokakuu 2013

Lisätietoja: Kainuun ELY-keskus,
strategiapäällikkö Juha Puranen, p. 029 502 3650 ja Kainuun TE-toimisto


Alueellista tietoa