Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Joulupukin Pääpostille tunnustus onnistuneesta maahanmuuttajanuorten työllistämisestä (Lapin ELY-keskus)

Tunnustuksen ottivat vastaan Joulupukin Pääpostin myyntiesimies Katja Tervonen (toinen vas.) ja palvelumyyjä Cristina Sandoval Villarasa (kolmas vas.). Tunnustuksen jakoivat Lapin ETNOn sihteeri Mirva Petäjämaa ja Lapin ETNOn puheenjohtaja Ossi Takkinen. Kuva: Pasi Kokko

Lapin etnisten suhteiden neuvottelukunta (ETNO) on valinnut Joulupukin Pääpostin (Itella Posti Oy) vuoden 2013 Hyväksi Työnantajaksi. Tunnustus jaettiin nyt ensimmäisen kerran.

Joulupukin Pääposti on useana vuonna työllistänyt omarahoitteisesti monia alle 30-vuotiaita maahanmuuttajataustaisia nuoria. Esimerkillisenä työnantajana posti saa tunnustuksen onnistuneesta työllistämisestä ja siten kotoutumisen ja hyvien etnisten suhteiden edistämisestä.

Lapin ETNOn kampanjassa hyvistä lappilaisista työnantajista tuli 12 ehdotusta. Kampanjan tavoitteena on kannustaa työnantajia työllistämään maahanmuuttajataustaisia nuoria sekä vahvistaa nuorten asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Maahanmuuttajien työttömyysaste ja syrjäytymisriski on korkeampi kuin kantaväestöllä.

Joulupukin Pääposti sai tunnustuksen HEHKU! Areena – Nuorten palvelut kuntoon Lapissa -tapahtumassa tiistaina 26.11. Rovaniemellä.

Mikä on ETNO? ETNO on etnisten suhteiden neuvottelukunta. Suomessa on valtioneuvoston nimittämä valtakunnallinen neuvottelukunta ja seitsemän ELY-keskusten yhteydessä toimivaa alueellista neuvottelukuntaa. ETNOn tehtävänä on mm. parantaa maahanmuuttajien yhdenvertaisia mahdollisuuksia vaikuttaa ja toimia suomalaisessa yhteiskunnassa sekä rakentaa yhteistyötä ja luottamusta eri väestöryhmien, maahanmuuttajien ja kantaväestön välille.

Cristina markkinoi
Lappia maailmalle


Joulupukin Pääposti on kansainvälinen työpaikka, joten Hyvä Työnantaja -tunnustus menee sananmukaisesti oikeaan osoitteeseen.

Myyntiesimies Katja Tervonen kertoo, että vuosien varrella posti ja sen kirjeprojektit ovat tarjonneet työpaikan suurelle joukolle nuoria aikuisia eri puolilta maailmaa. Joulupukin Pääposti on hyvin avoin työpaikka ja sopii siten erilaisista kulttuureista tuleville ihmisille. Myös valtakunnallisesti toimiva Itella Posti Oy tukee kansainvälistä rekrytointia ja on monelle maahanmuuttajalle tärkeä työllistäjä.

Pienestä kylästä Barcelonan läheltä Rovaniemelle kymmenen vuotta sitten tullut Cristina Sandoval Villarasa ihastui ensivierailullaan välittömästi Lapin taikaan ja maisemaan sekä Suomeen. Rovaniemestä tulikin Cristinalle pitkäaikaisempi kotikaupunki ja noin vuosi sitten hän sai vakituisen työpaikan Joulupukin Pääpostista. Hän on ollut välillä töissä myös asiakaspalvelussa lentoasemalla ja opiskellut kansainvälisiä opintoja Rovaniemen ammattikorkeakoulussa ja Lapin yliopistossa.

Kielitaitoinen Cristina tuo merkittävää osaamista postiin. Hän tietää parhaiten, miten mm. espanjalaisten kanssa toimitaan, mutta Cristina tunnetaan laajasti maailmallakin. Kymmenet televisioryhmät eri puolilta maailmaa vierailevat vuosittain Joulupukin Pääpostissa ja Cristina-tontun haastattelu eri kielillä käy helposti. Niinpä mm. Etelä-Amerikasta Rovaniemelle saapuneet turistit tulevat postiin tapaamaan Cristinaa, joka tekee samalla arvokasta Lapin ja Rovaniemen markkinointityötä.

Cristina kiittää esimiestään Katja Tervosta, joka on jaksanut auttaa ja selvittää vaikeitakin työhön liittyviä asioita ja suomen kielen käsitteitä. Katja puolestaan pitää yhteistyössä Cristinan kanssa suurimpana rikkautena sitä, että saa eri kulttuurista tulevalta ihmiseltä uutta, toisenlaista näkökulmaa usein perinteisellä tavalla tehtyihin asioihin.

Lisätietoja:

Kampanjaesite ja säännöt: http://www.ely-keskus.fi/web/ely/etniset-suhteet   
Lapin ETNOn sihteeri Mirva Petäjämaa, puh. 0295 037 108, [email protected]
Lapin ETNOn puheenjohtaja Ossi Takkinen, puh. 0400 698 598, [email protected]


Alueellista tietoa